Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Чему нервоза у редовима власти ако су за очување Ким у саставу Србије?

0

Петар Петковић, некадашњи портпарол ДСС, а данас ничим изазвани портпарол СНС, огласио се јуче медијским нападом на председника Двери Бошка Обрадовића.

Иако један од најнижих функционера у актуелној власти, заменик помоћника заменика директора Канцеларије за КиМ, усудио се – по налогу из врха СНС где је саопштење у његово име и написано – да коментарише једно медијско гостовање председника једне опозиционе политичке организације и председника посланичке групе Двери у Народној скупштини. Ако власт нема шта да крије по питању КиМ, ако није подложна притисцима западних земаља које подржавају независност Косова и ако није планирано потписивање правно-обавезујућег споразума са овом лажном државом – чему нервоза и медијски напад на добронамерне медијске изјаве председника Двери?

Шта је спорно у отвореном писму председника Двери Бошка Обрадовића који се обратио председницима свих политичких организација у Србији са питањем да ли су за или против правно-обавезујућег споразума са лажном државом Косово? Спорно може бити само ако је власт за потписивање овог антиуставног споразума који води ка учлањењу лажне државе Косово у УН и њеном дефинитивном признању од стране Србије. Председник Двери је добронамерно указао да ниједној српској власти у последњих 30 година није било лако, да су све трпеле велике западне притиске, и да су и данас ти притисци са Запада да признамо лажну државу Косово на врхунцу.

Да ли је СНС засметала она реченица Бошка Обрадовића да Александар Вучић има проблем ако је нешто обећао Западу да ће завршити око Косова пре шест година када је управо уз директну помоћ Запада дошао на власт у Србији? Ако ништа није обећао – онда нема обавезу да потпише антиуставни и правно-обавезујући споразум са овом терористичком лажном државом, и не видимо чему онако увредљива медијска реакција нижеразредног чиновника Владе Србије Петра Петковића? Ако је нешто обећао – онда је Александар Вучић сам себе довео у садашњу безизлазну ситуацију и за то му не може бити крив Бошко Обрадовић нити било ко други из опозиције.

С обзиром да смо позвани на конструктивност од стране Петра Петковића, спремни смо да прихватимо тај позив и предложимо актуелној власти да се хитно прекину погубни преговори у Бриселу, да се не одричемо од КиМ зарад ЕУ, да тему КиМ вратимо у Савет безбедности УН и да најхитније одржимо ванредну седницу Скупштине Србије на тему КиМ где бисмо заузели заједнички став у одбрани националних и државних интереса Србије на КИМ.

Ово може бити неприхватљиво само ономе ко има неке друге планове за КиМ. А што се тиче америчке и других западних амбасада, у које Бошко Обрадовић никада у свом животу није крочио ногом, као и сусрета са агентима западних обавештајних служби и ратним злочинцима попут Била Клинтона, Тонија Блера или Герхарда Шредера, ту много веће искуство има управо председник СНС, па упућујемо Петра Петковића да се распита код њега.