Прочитај ми чланак

Двери: Банкарски лоби се ујединио са судским инстанцама и јавним извршитељима…

0

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић оптужио је данас банкарски лоби да се, у сарадњи са судским инстанцама и јавним извршитељима, ујединио против грађана Србије који имају кредите, а у томе им „асистирају специјалне јединице Министарства унутрашњих послова“.

Најмање 300.000 породица у Србији има проблем са банкама које су их опљачкале, а држава није реаговала на ту крађу, истакао је Обрадовић на конференцији за новинаре, на којој је себе у више наврата представио као „будућег председника Србије“.

Он је рекао да су банке, када су схватиле да имају 475.000 случајева које морају да обештете на основу одлуке Врховног суда Србије, ангажовале свој моћни лоби, који је кренуо то да поништи и „купили су неколико посланика да се промени закон о облигационим односима, који није мењан 40 година“.

Нашли су решење у председнику Врховног касационог суда, који је донео ново тумачење и допуну одлуке. Добили смо том одлуком опасност да се сав терет стави на грађане Србије. Породице ће морати да плате и по 100.000 динара трошкова, указао је Обрадовић.

Власт се определила да стане на страну страних интереса и банкарског лобија, а против грађана. Са друге стране, свакодневно гледамо немиле сцене паравојске извршитеља који избацују породице на улице, а затим продају имовину грађана у бесцење. Процењује се да је око 120 000 некретнина у поступку или пред поступком извршења, нагласио је он.