Прочитај ми чланак

Двери: Ако део бившег руководства ДС хоће на изборе – ко им брани?

0

Српски покрет Двери има веома коректну сарадњу са Демократском странком од када је на њено чело дошло ново руководство оличено у Зорану Лутовцу и Драгани Ракић, без обзира на наше идеолошке и политичке разлике. Међутим, већ месецима трају напади на Двери који у режимским медијима готово свакодневно долазе од дела бившег руководства ДС на челу са Драганом Шунатовцем, Балшом Божовићем и неколицином народних посланика који су Демократску странку на градским изборима у Београду 2018. године довели до најгорег изборног резултата у њеној историји.

  Нисмо и нећемо реаговати када су Двери предмет напада и клевета из овог пораженог крила ДС, које више нема никакву подршку ни у самој ДС, већ постоји искључиво у Вучићевим таблоидима. Реаговали смо и реаговаћемо када је у питању напад на Савез за Србију и бојкот избора као једини начин да дођемо до слободних и поштених избора. То радимо не зато што имамо проблем са другачијим мишљењем, јер смо увек спремни за демократску дебату, већ зато што је у питању синхронизавани рад са Вучићевим режимом од стране отцепљеног крила ДС, и то данас сви могу да виде. Ко, уосталом, из опозиције може да гостује на ТВ О2 сем Драгана Шутановца или даје интервјуе за Курир изузев Балше Божовића, великог симпатизера Мила Ђукановића?

Foto: Dveri /Tviter

Уверени смо да је став ДС оно што износи Зоран Лутовац као председник ДС и глас апсолутне већине чланова ДС, док је увреда за све праве демократе оно што говори и ради Драгољуб Мићуновић против одлука руководећих органа странке и демократске воље већине, као што је некада говорио и радио и против Ђинђића. Сматрамо недопустивим да одређени народни посланици ДС свакога дана у режимским медијима говоре супротно политици своје странке и нападају колеге из Савеза и идеју бојкота избора. Ако се не слажу са бојкотом избора нико им не брани да на изборе изађу. Али, не више кријући се под именом ДС, већ под својим именом.

То је оно што их плаши: да морају да изађу под својим именом и презименом на изборе и измере колику подршку имају у чланству ДС и народу, јер знају да ће проћи горе него у Београду. Тренутно, једину подршку на коју сигурно могу да рачунају јесте подршка Вучићевог режима и његових медија.

Одбијамо било какву даљу полемику у опопзцији која би радовала режимске медије и враћамо се теми кривичне пријаве против Бранка и Небојше Стефановића, и свим другим крупним аферама криминала и корупције у врху актуелне власти