Прочитај ми чланак

Ђурић о Геј паради: СНС доследно брани ЛГБТ популацију, параде мора бити

0

gejevi

БЕОГРАД – За СНС је питање Параде поноса заправо питање слободе „збора и договора“, јер Устав и закони морају да се поштују а слобода окупљања мора бити омогућена свим грађанима, поручио је члан председништва те странке Марко Ђурић.

Ђурић је, на трибини коју је организовао врачарски одбор СНС, констатовао да ниво опште безбедности у Србији није задовољавајући, саопштила је Гејт-стрејт алијанса, чији су активисти учествовали на скупу.

„Различити облици насиља појављују се у друштву које је опљачкано, осиромашено, у друштву у којем су многе вредности изврнуте наопако“, објаснио је Ђурић и поручио да је недвосмислен став СНС да нико у Србији, без обзира којој групи припадао, без обзира на своје политичко и друго уверење, не сме бити изложен физичком насиљу.

„То је принцип за који се залаже и залагаће се СНС“, нагласио је Ђурић.Међутим, према његовом личном мишљењу, тема Параде поноса је врло често у претходних неколико година била коришћена од стране различитих политичких групација како би се одвратила пажња грађана са горућих економских и других проблема, како би се „сви у Србији свађали око тога да ли треба или не треба да шетате, уместо да се баве тиме ко их пљачка“.

У том смислу су, како сматра, многе ЛГБТ организације биле предмет инструментализације и различитих манипулација.Активисти Геј-стрејт алијансе су се на трибини интересовали за конкретне мере за смањење насиља и дискриминације према припадницима те популације, да ли ће СНС подржати идућу Параду поноса и пружити јавну и јасну политичку подршку ЛГБТ особама.

 

(Танјуг)