Прочитај ми чланак

ДУМАНОВИЋ (случај Поточари): Ово суђење је доказ да живимо у ненормалном друштву

0

Данас је одржано рочиште у Вишем суду у Београду оптуженима Думановић Милану и Трбовић Младену. Они се осумњиче за одавање службене тајне у вези са њиховим активностима приликом посете тадашњег премијера Србије Александра Вучића Поточарима, БИХ, у јулу 2015. године, када је био нападнут.

Судија Зоран Божовић одбацио све предлоге адвоката одбране као и даље саслушање сведока међу којим и Дијана Хркаловић, бивша секретарка МУП-а.

Имајући у виду да је на интернет страници ВС у Београду у четвртак 21.12. 2020 објављено да ће на поменутом рочишту бити давање завршне речи, адвокати одбране су затражили изузеће судије као и председника ВС Степановића због очигледне пристрасности у суђењу у овом случају.

“Ово суђење, а посебно последње рочиште је очигледан доказ да живимо у ненормалном друштву. Мишљења сам да је Кршење права оптужених, кршење ЗКП-а и Устава на овакав начин нешто што се дешавало у тамним временима једноумља и једнопартизма, али је очигледно да још у Србији и 2020. године постоје људи попут судије Божовића који и даље мисле да смо у том времену. Очигледна пристрасност судије неће проћи ако не сад, а онда у неком будућем периоду у коме ћемо Србију ослободити од овог зла”, рекао је медијима Милан Думановић, један од двојице полицајаца против којих се води поступак.