Прочитај ми чланак

ДУМАНОВИЋ: Мафија под контролом државе ради у Србији без проблема

0

Бивши инспектор Управе криминалистичке полиције (УКП) и оснивач покрета "Ослободјење" Милан Думановић изјавио је данас да у Србији последњих месеци није било мафијашких обрачуна јер су се кавачки и шкаљарски кланови примирили због истрага које против њих воде америчке агенције ДЕА и ФБИ.

Думановић је агенцији Бета казао да власт у Србији, а посебно Министарство полиције на челу с Александром Вулином, немају никакве заслуге што тренутно нема мафијашких обрачуна.

Printscreen

У борби против нарко-мафије, додао је, српска полиција је само помоћно средство за ДЕА и ФБИ.

„Председник Србије Александар Вучић се похвалио да у последњих шест месеци није било ни покушаја убистава измедју мафијаша. Он је хтео да каже да је хапшењем групе Вељка Беливука држава уништила мафију у Србији и да полиција добро ради свој посао, што апсолутно није тачно“, нагласио је Думановић.

Навео је да се због откривања афере Јовањица „притајио“ и криминални клан који је под директном контролом државе.

„Нема сумње да ће се на суду доказати да је производња марихуане у Јовањици била државни посао“, истакао је бивши инспектор.

Додао је да свих двадесетак регистрованих организованих криминалних група у Србији „нормално“ ради свој посао, а да је сукоб кавчана и шкаљараца „утихнуо“ зато што је кавачки клан тренутно на удару у целом свету.

„После хапшења групе Вељка Беливука на нашем нарко-тржишту није дошло до никаквих поремећаја. Цена дроге је остала иста, заплене су минималне, а транспорт кроз Србију је на истом нивоу као и пре хапшења Веље Невоље“, рекао је бивши инспектор УКП.

На питање зашто нема чешћих и већих заплена дроге, Думановић је казао да се огромна количина дроге несметано транспортује кроз Србију уз помоћ корумпираних припадника безбедносних служби.

„Кроз Србију пролази хероин из Авганистана, Турске и Бугарске, марихуана из Македоније и Албаније и кокаин из Грчке. На срећу, због релативно малог броја уживалаца, веома мала количина дроге остаје у Србији“, објаснио је он.

Думановић је казао да полиција није способна да спречи насиље на улицама, а камоли да се обрачуна с организованим криминалним групама.

„Претходних недеља били смо сведоци великог броја случајева насиља и туча на јавним местима. У центру Београда, усред бела дана потукли су се и навијачи и добро је да се све завршило без крви“, рекао је Думановић.