Прочитај ми чланак

Ђукановић се стиди да буде кao краљ Никола, а жели да је Црна Гора у НАТО

0

Седмоструки црногорски премијер Мило Ђукановић изјавио је да никада није урадио ништа на штету те државе, као и да га, због дугогодишњег владања, не треба поредити са краљем Николом.

Ђукановић је синоћ, на примедбу једног од челника Демократског фронта, Андрије Мандића, да влада дуго и на исти начин као краљ Никола, негирао ту оцену.

„Нисам краљ Никола. Не видим себе тако. Захваљујем на таквом узорном поређењу, али нипошто себе не видим тако“, истакао је Ђукановић.

Он је додао да мирно спава и да је поносан на све што је до сада радио у политичкој каријери.

„Све што сам радио у прошлости спреман сам да кад год треба објасним. Свако носи свој крст, па и ја. Јако мирно спавам због онога што сам радио у корист Црне Горе. Нека се други запитају да ли они могу“, навео је Ђукановић.

Скупштина Црне Горе изабрала је синоћ нову Владу, на чијем је челу, по седми пут, Ђукановић.

„Не представљам се као спасилац и то нисам, већ се само трудим да помогнем Црној Гори, колико је то год могуће“, казао је он у парламенту.

Ђукановић је рекао да је увек одговорно штитио интересе Црне Горе.

„Не постоји човјек који може да каже да је са Милом направио дил на штету Црне Горе, односно да сам на било који материјално оштетио Црну Гору“, истакао је у свом циничном маниру Ђукановић.

Он је казао да је Црна Гора, захваљујући политици коју је водио, позитиван пример мултиетничког склада!?

„Нисам антиалбански, ни антисрпски, ни антибошњачки, а понајмање антицрногорски премијер, већ покушавам да будем премијер у грађанској Црној Гори“, поручио је саркастично Ђукановић.

Нови Ђукановићев кабинет има четири потпредседника и 14 министара, од којих је шест нових.

Нову Владу Црне Горе, коју су формирали Демократска партија социјалиста, Социјалдемократска партија, Бошњачка странка, Хрватска грађанска иницијатива и две албанске националне странке подржала су 44 посланика, 26 су била против, а један је био уздржан. На тај начин Дукановић је наставио уз помоћ националних мањина своју личну диктатуру над Црном Гором.

Ђукановић је, иначе, обећао да ће приоритети нове Владе Црне Горе бити учлањење у НАТО, наставак европских интеграција и побољшање животног стандарда.

Он је истакао да ће борба против корупције и организованог криминала бити у посебном фокусу његовог кабинета.

Током расправе у парламенту опозиција је оштро критиковала програм и састав Ђукановићевог кабинета.

Опозициони посланици су оценили да програм и састав нове Владе Црне Горе не нуде ништа ново.

 

(Факти)