Прочитај ми чланак

ДСС: Због слика мржњи према Србији Нови Сад да раскине уговор сарадње са Лавовим

0

„Из украјинског Лавова стигла нам је слика велике мржње према Србији, а то је много горе од фудбалског дебакла наше репрезентације”, изјавио је Бојан Радојевић, председник Градског одбора Демократске странке Србије у Новом Саду и некадашњи председник Комисије за међуградску сарадњу Скупштине Града, за време чијег мандата се Нови Сад побратимио са Темишваром и Нижњим Новгородом.

Иначе, током утакмице репрезентација Украјине и Србије у Лавову са трибина звиждало се химни Србије, скандиране су грозне увреде на српски рачун, а као кулминација антисрпске хистерије пред утакмицу је организован и марш украјинских и хрватских навијача у екстремистичком стилу са бакљама.

Овим поводом Радојевић је залепио црну налепницу „Лавов?” на плочу са списком градова побратима која се налази на новосадској градској кући.

„После излива антисрпске мржње на утакмици у Лавову, Нови Сад треба да размотри раскидање уговора о сарадњи са тим украјинским градом”, закључио је Радојевић.

Подсећамо, новосадска ДСС је до сада више пута саопштавала да се оштро противи плану градске власти напредњака и лигаша да, на иницијативу Украјине, поставе у Новом Саду споменик украјинском националисти Тарасу Шевченку, јер сматрају да је то акт усмерен против пријатељства Русије и Србије.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!