Прочитај ми чланак

ДСС се састала са представницима Срба из Црне Горе

0

marko jaksic dobrilo dedeic

Српска листа Црне Горе даје пуну подршку Србима на Косову и Метохији који се противе интеграцији јужне покрајине Србије у институције лажне државе Косово. И даље принципијелно осуђујемо садржину и последице Бриселског споразума и издају коју је званични Београд починио у односу на сународнике који бране српски суверенитет и територијални интегритет на Космету.

Српска листа ће наставити да се противи уласку Црне Горе у ЕУ искључиво због односа Европске уније према територијалној целовитости Србије, конретно према Космету који је промовисан у лажну НАТО државу ,,Косово“. Ми смо један народ једне судбине. Срби из Црне Горе су подједнако колико за своју будућност у Црној Гори, трајно заинтересовани и за браћу на Космету. Сви смо ми расцепкани делови десетомилионског српског народа на Балкану.

И Демократска странка Србије и Српска листа не праве разлике међу Србима. Нема бољих и лошијих Срба, постоји јединство наше националне судбине и трајни завет да остваримо духовно, културно, национално и сагласно аманету најбољих међу нама, наших предака, и државно јединство.

Демократска странка Србије подржава све Србе у региону који разумеју проблеме Срба на Косову и Метохији и противе се НАТО пакту и уласку у Европску унију. ДСС ће увек међу својим приоритетима имати и решавање српског питања наше браће која живе у Црној Гори који су препуштени сами себи након разбијања заједничке државе са Србијом и поготово од доласка Александра Вучића на власт у Србији.

др Марко Јакшић, члан председништва Демократске странке Србије

Добрило Дедеић, председник Српске листе Црне Горе

dss ljudi

(Србин.инфо)