Прочитај ми чланак

ДСС: Премијер Вучић вређа здраву памет грађана

0

dss-saopstenje-616

Мора отворено да се каже: председник Владе Србије вређа здраву памет грађана изјавом да ће очекивани пад друштвеног производа Србије у овој години од 0,5% да представља заправо раст и заустављање рецесије, а тврдњом да су мајске поплаве умањиле прошлогодишњи бруто друштвени производ за 5% изнео је ординарну неистину.

Ове констатације председник Владе је изрекао коментаришући извештај Светске банке којим се истиче да је Србија једина земља у региону која ће и у 2015. години да бележи привредни пад и остати у рецесији.

Тврдња Александра Вучића да привредно назадовање представља напредовање последица је ишчашене логике или свесне намере да се грађани обману.

Према званичним подацима, током непуне три године садашње власти БДП Србије је смањен: 2012. је забележен пад од 1%, 2013. раст од 2,6%, а 2014. пад од 2,2%. Индустријска производња бележи непрестани пад, укупни јавни дуг је порастао са 56% на 80% бруто друштвеног производа, просечне зараде изражене у еврима стагнирају, запосленост се смањила, куповна моћ опада, социјалне разлике се повећавају…

Стварност је сасвим другачија од лажне слике коју власт пропагандом и медијском манипулацијом ствара. Председник Владе је за мај (sic) 2016. године заказао излазак из кризе и привредни бум Србије. Шта ће бити када лажним обећањима истекне рок и када и најлаковернији грађани схвате да су преварени?