Прочитај ми чланак

ДСС позива Драгана Ђиласа да се изјасни о политици Бојана Пајтића

0

dss(Танјуг)

Демократска странка Србије позвала је данас председника Демократске странке Драгана Ђиласа да се изјасни о томе да ли подржава „срамну политику свог заменика“ Бојана Пајтића, који је најавио доношење Декларације о заштити уставних и законских права АП Војводине.

„Да ли је заменик председника ДС Пајтић показао одговорност на коју је Ђилас јавно позивао, имајући у виду тренутак у којем се Србија налази“, упитао је портпарол Покрајинског одбора ДСС Миленко Јованов у писаној изјави прослеђеној Тањугу.

Јованов је оценио да је суштина Пајтићеве политике садржана у тој декларацији, у којој се наводи да “Војводина је вољом грађана у саставу Србије”, чиме “Пајтић јавно поручује да та воља грађана може да гласи и да Војводина више не буде у саставу Србије”.

„То је најјаснија претња сепаратизмом, која је икада дошла из Војводине”, истакао је Јованов и додао да је зато “једина заштита која је у Војводини заиста потребна, заштита српског народа од режима Бојана Пајтића, јер га је тај режим осиромашио, довео у беду и безнађе, оставио без посла и будућности, а сада хоће и државу да му узме”.

Јованов је навео и то да је Пајтић иницирао доношење те декларације после најава Хашима Тачија да ће силом заусети север Косова и Метохије и да ће код Прешева бити направљен споменик терористима из ОВПБМ.

“Овим најавама, које имају за циљ да присиле Србију да прихвати ултиматум ЕУ, Пајтић се придружио на исти начин на који су некада комунистички функционери Војводине и Косова сарађивали у намери да се Србија баци на колена и разбије”, навео је Јованов.