Прочитај ми чланак

ДСС ПОКАЗАЛА РАЧУНЕ да сама плаћа своју кампању

0

Председник градског одбора Демократске странке Србије Велимир Гавриловић новинарима је данас показао рачун штампарије “3Д Плус” из Београда из којег се види да је ДСС платио летке и брошуре, и да то нема никакве везе са Српском напредном странком.

Претходно се на друштвеним мрежама појавиле тврдње да ДСС наводно не финансира своју преизборну кампању у Београду, већ да је плаћа Српска напредна странка.

“Овде лепо стоји да фактура гласи на ДСС. Ми једини финансирамо сопствене трошкове. Наравно, и овај рачун, и сви други рачуни за билборде, штандове, рачуни за рекламе, биће део трошковника који ће бити представљен надлежним органима”, пренела је ДСС изјаву Гавриловића.

Новинарима је показана фактура на 68.400 динара с датумом плаћања 8. фебруар, за испоручене летке и брошуре.

Председник ДСС-а и кандидат те странке за градоначелника Београда Милош Јовановић је рекао да је “конструкција” да СНС подржава ДСС “логички неинтелигентна”, јер, како је оценио, само је ДСС данас “права опозиција”.

“Ми смо чисти и своји, постојимо 25 година, не живимо од политике, и наш став је потпуно јасан: нисмо власт, нисмо министри Вучићеви, и никада то нисмо били, нити ћемо икада бити, за разлику од неких који данас броје ‘опозициона крва зрнца’. Кад неко мало мућне главом, схватиће да смо једина истинска алтернатива овој власти”, сматра Јовановић.

Саветник председника ДСС, Драган Маршићанин је рекао да је увек било несугласица у опозицији, али да не памти да је икада нека странка, као Двери, “свела своје постојање на клеветање других” опозиционих странака.

“Већ пуне две године, Двери воде прљаву кампању против ДСС. Последњих дана су дотакли дно изношењем лажних оптужби да СНС финансира ДСС”, казао је Маршићанин.

Он је навео да ДСС “није новац камчила по манастирима или варањем дијаспоре”.

“Сама ДСС је дуго организационо и финансијски помагала Двери, када су са нама делили и ширили патриотска уверења”, додао је Маршићанин и закључио: “Ако је и од Двери, доста је било”, наводи се у саопштењу.