Прочитај ми чланак

ДСС: Најгоре усташе су некадашњи Срби, а најгори напредњаци бивше демократе

0

dss-srpska zastava 6

Посматрајући посланичку изборну листу Српске напредне странке оно што прво пада у очи је да она врви од некадашњих функционера и челника Демократске странке Србије.

Први међу њима је некадашњи председник извршног одбора Демокатске станке Србије и заменик градоначелника града Београда Андрија Младеновић. Онда се ређају некадашњи потпредседник ДСС-а и председник економског савета ДСС-а Ненад Поповић, онда опет некадашњи председник извршног одбора Јован Палалић и тако у недоглед. Нешто раније али опет како на листи тако и на државним функцијама су Драган Шормаз и дугогодишњи посланик и председник политичког савета ДСС-а Раде Обрадовић.

ШЕШЕЉ

По начину на који се председник Српске радикалне станке Војислав Шешељ устремио на Санду Рашковић-Ивић и опозициону Демократску странку Србије, а како и колико хвали Александра Вучића, највероватније да има посебног разлога. Како и колико, то он зна најбоље. Јер бесплатни сир је само у мишоловци.

Свима њима у времену владавине Демократске странке Србије Косово је било света српска земља, најскупља српска реч, неотуђиви део територије Србије а онда су се преко ноћи нашли на листи Српеке напредне странке, странке која је потписала издајнички Бриселски споразум којим се одрекла Косова и Метохије.

Изгледа да то није све. Некадашњи посланик ДСС-а у Скупштини Србије као и потпарол ДСС-а Петар Петковић спрема се да постане помоћник директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

Основно питање које се ту поставља зашто се оволики број бивших функционера ДСС-а нашао у издајничком колу са Српском напредном странком. То је пре свега голи материјални и финансијски интерес.

Андрија Младеновић је тако сачувао функцију заменика градоначелника а слободно се може рећи да је и подоста заимао. Говори се да је, опет са некадашњим високим функционером ДСС-а, Драганом Томићем иначе хапшеним у афери „Колубара“ купио силне хектаре земљишта на Фрушкој Гори. За Ненада Поповића се одавно зна да га уцењују и садашња и претходна власт зато што је растурио и уништио некадашњи понос металне идустрије Србије „Минел“ као и зато што је и неуредан платиша вишемилионских комерцијалних кредита. У јавности слови за русофила који је, што је мало чудно, последњих пет-шест година редовни посетилац на Обамином молитвеном доручку.

У Демократској странци Србије од њеног оснивања је важило гесло: демократско и национално – да, демократско или национално – не. За ове некадашње функционере Демократске странке Србије је изгледа увек важио принцип комерцијално-трговачког карактера – идем код оног ко да више.

Задатак који им је Александар Вучић поставио као услов да се нађу на његовој листи јесте да они што жешће и јаче нападају Демократску странку Србије. И управо то и раде током ове предизборне кампање по систему потурица је гори од Турчина. Или још боље казано, најгоре усташе су били некадашњи Срби.

Извор: Покрајински одбор за КиМ ДСС, Србин.инфо