Прочитај ми чланак

ДСС: ХАПШЕЊЕ ГЕНЕРАЛА ЂУКИЋА наставак хрватског лова на српске главе

0

dss

Хапшење генерала Борислава Ђукића по потерници Хрватске, показатељ је да се политика добросуседских односа Владе Србије и „пружање руке помирења“ у региону схвата као признање да су Срби кривци за рат и да су против Срба оправдана сва политичка и правна средства. Генерал Ђукић ухапшен је у Црној Гори, иако та држава никад по потерницима Републике Србије није ухапсила Насера Кељмендија, Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја.

Политика истинског помирења не може се градити пре него што престане сатанизација српског народа, а дешавања око резолуције о Сребреници, испоручивање капетана Драгана Хрватској, хрватска прослава „Олује“, стална хапшења Срба уз пуштање осведочених српских крвника показују да је политика сталних уступака Владе доживела крах.

Демократска странка Србије захтева од Владе Србије да затражи да се генералу Ђукићу, уколико је починио неко кривично дело, суди у Србији, јер у Хрватској не постоје ни елементарни предуслови за фер и правично суђење. Судски поступци у Хрватској показали су да немају за циљ утврђивање истине, већ да им је циљ фалсификовање историје и оправдавање етничког чишћења спроведеног над Србима. Од Владе Србије захтевамо да упозори своје пријатеље у региону, међу којима је и Хрватска, да под хитно престану са ловом на српске главе, јер таква политика не само да није у духу добросудских односа, већ је дубоко непријатељска.

(ДСС)