Прочитај ми чланак

ДСС- Драматично заостајање домаће привреде, а субвенције странцима

0

Грађани Србије се свакодневно обмањују о стварном стању и перспективи српске привреде. Стварање лажне слике се врши непрекидним перфидним манипулацијама изношењем неистинитих података, немеродавних економских показатеља и упоређивањем неупоредивих по временским периодима и изабраним државама.

Једна од заблуда која се упорно шири је величање значаја директних страних инвестиција, иако је познато да оне само могу да допринесу, али да на њима не може да се заснива стратегија индустријализације, оздрављење привреде и њен дугорочни раст.


То се потврђује и најновијим подацима Републичког завода за статистику који показују да пад индустријске производње у Србији за 2 одсто у периоду јануар ‐ јун 2019.године у поређењу са истим периодом 2018. године.

Док се сваки месец дана отварају погони страних компанија и најављују нове стране инвестиције дотле тренд пада индустријске производње траје већ пуне две године, од друге половине 2017. , па о успешној индустријализацији Србије не може бити ни говора.

Анализом индекса индустријске производње по намени, секторима и областима

уочава се да је пад домаће привреде драматично велики, у неким секторима и до 20 одсто, што указује на неодрживост садашње економске политике Владе.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!