Прочитај ми чланак

ДС: Вучић задужио Србију 10 милијарди евра…

0

Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти је 10 милијарди дуга више и дупло више камата које отплаћују грађани Србије, наводи Демократска странка.

„Када је преузео власт, 2012. године, јавни дуг Србије је био око 14 милијарди евра, а јуче се председник похвалио са 24 милијарде евра јавног дуга. Из Закона о буџету, такође се види да су планирани расходи за отплату камате 2012. године били 583 милиона евра, 2017. године чак 1 милијарду, а ове године 950 милиона евра, наводи се у саопштењу ДС.

Додају да је то је само један, врло јасан параметар пропасти до које нас је довела СНС.

„Злоупотребом статистике и институција, Вучић већ годинама обмањује грађане, у броју незапослених, БДП, јавном дугу, али сваки грађанин Србије осећа на својој кожи и и у свом новчанику да је стање у земљи много горе него 2012. године, када је СНС преузела власт и приватизовала државну касу“, наводи ДС.

Подаци страних институција, како наводи ДС, говоре да се из Србије у последњих пет година иселило скоро пола милиона становника, да је преко 100.000 грађана узело држављанство других држава, да 1.200 српских села има мање од 20 становника.

„Преко 30 одсто општина у Србији и 25 одсто јавних предузећа је пред банкротом, а трошкови просечног домаћинства у периоду  Вучићеве власти порасли су за 63 одсто“, додаје се у саопштењу ДС. 

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!