ДС: Вучић задужио Србију 10 милијарди евра…

0

Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти је 10 милијарди дуга више и дупло више камата које отплаћују грађани Србије, наводи Демократска странка.

„Када је преузео власт, 2012. године, јавни дуг Србије је био око 14 милијарди евра, а јуче се председник похвалио са 24 милијарде евра јавног дуга. Из Закона о буџету, такође се види да су планирани расходи за отплату камате 2012. године били 583 милиона евра, 2017. године чак 1 милијарду, а ове године 950 милиона евра, наводи се у саопштењу ДС.

Додају да је то је само један, врло јасан параметар пропасти до које нас је довела СНС.

„Злоупотребом статистике и институција, Вучић већ годинама обмањује грађане, у броју незапослених, БДП, јавном дугу, али сваки грађанин Србије осећа на својој кожи и и у свом новчанику да је стање у земљи много горе него 2012. године, када је СНС преузела власт и приватизовала државну касу“, наводи ДС.

Подаци страних институција, како наводи ДС, говоре да се из Србије у последњих пет година иселило скоро пола милиона становника, да је преко 100.000 грађана узело држављанство других држава, да 1.200 српских села има мање од 20 становника.

„Преко 30 одсто општина у Србији и 25 одсто јавних предузећа је пред банкротом, а трошкови просечног домаћинства у периоду  Вучићеве власти порасли су за 63 одсто“, додаје се у саопштењу ДС. 

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!
Подели:

14 коментара “ДС: Вучић задужио Србију 10 милијарди евра…

 1. gifteconomy каже:

  Питање је зашто је толико задужио земљу? Јер, није улагао
  -ни у војску,
  -ни у просвету где отпушта и предаје приватном систему део система
  -ни у здраство које се распада
  -ни у фирме, институције… које напротив приватизује и које би требале да пуне буџет!
  Где су отишле милијарде?
  Чиста мафијашка пљачка народа ?

  1. Haris каже:

   Uglavnom u ucvrscivanje svoje vlasti i stvaranje zaliha za nedaj boze.., u smislu da ce jednog dana da pobjegne nedje, zatrazi(plati) azil i to je to

  2. Haris каже:

   + sto vucic mora ovako izofirano da krade jer nema laksi nacin. Sjetite se da je dos, pod okriljem privatizacije i teskih tranzicija, ostetio srbiju za 400 000 000 000 evra.

  3. Преторијанац каже:

   Зини да ти каже Сорош и Џилас фукаро

  4. Дуња каже:

   вратио их газдама у еунатоуса и чика Сорошу….ал` узео провизију….

  5. Πελασγοί каже:

   овде на форуму сазнао сам да је својевремено после „смакнућа“ З.Ђ. премијера, Живковићу понуђено од стране Шорошевих, да њих неколицина узму 2млрд € на име КиМ, али овај није прихватио, те је било организовано ново смакнуће, али се узнедало. Где и са ким ми то овде живимо?? Колико су овим Либералима=СНС понудили? А ови сироти неотпорни на дењге….

  6. Дуња каже:

   „неотпорни“ :))) они не чекају, сами се нуде, ко гладне курве кад их нико неће….последње „стручно“ правдање за КиМ је износ од стотинак милиона…после се чудимо кад поклоне ПКБ, а они поклањају 1/4 државе….

  7. Πελασγοί каже:

   а при томе из одвратног Бруссела стигло решење по коме се даљи пријем у ту скаламерију до те мере пооштрава да више нико неће ући, тако да су им несинхронизоване акције/потези

  8. Дуња каже:

   Намерно тако раде, да увек постоји простор да кажу “ како нисте знали да нема пријема, па донели смо ### одлуку… пише ако неко жели да зна“ :))

 2. Слободан српски херој каже:

  А какви сте ви ДС . Па ви сте ДС 2000.год. довели демократију која је уништила Србију. Зашто сте распродали сва српска предузећа. Зашто желите Србију у фашистичку ЕУ и НАТО.

  ДС је фашистичка странка.

  1. Дуња каже:

   Било је, тако, али „он је крао и другима је дао, АЛИ…ОВИ краду, никоме не даду“ :))))

 3. Haris каже:

  Ne mogu vjerovat da su se ovi zuti usudili da nekog kritikuju.., iako je kritika na mjestu, oni prvi nemaju pravo da se nesto porede.. Pa bre njihova nestrucnost, bahatost i uvlakacka politika su i dovele ovog zlotvora na vlast. Mi balkanci imamo jednu bolest a to je demencija sa tendencijom ka alchajmer.

 4. Πελασγοί каже:

  Гледам извор вести, danas.rs и никада ми није јасно ко то чита, те новине нико не купује, сајт ретко ко посећује, а они постоје и то значи да их „неко“ финанс. Форсирају лаатињару, кирилица приће не може, а и доминира плава боја, то значи да је под контролон жутих/чивута. Назив слово „данас“ је помирљиво, али је двосмислено, и може лако преварити већину Срба али има дупло значење, по хебрејски значи „пословни човек из колена Дан“, односно дувају њихову трубу/шофар, не за нас, но у име Иехово/Иегово.

  Од тог корена јесте женско име „Дана“.

  Друга игра је са речју „напредни“ која јесте „либерални“ или либерали, али овако на реч напредни, сербски људу мање поимају, мање реже и помирљивији су. Све је Игра, Тигра, Шигра.

 5. S - 888 каже:

  Није Вучић задужио СРБИЈУ не лажи златане но ли парртизани ТИТИНИ којима требна одузети све и на робију у СИБИР са ћжечјкомм митрићемм и вимм масонима и језутима и НВО до 10 колена све одузети проати јефтино СРБИМА изпо цјене а не СРБИМА скупо

Коментари су затворени.