Прочитај ми чланак

ДС: „Разумемо панику Вучића јер Данило дели 30.000 долара“

0

У саопштењу Демократске странке које преносимо у целости наведено је: Александар Вучић, председник Српске напредне странке, срамотном и бестидном изјавом да је Станко Суботић Демократској странци наводно дао 10 милиона евра, својим лажима и бесмислицама превазилази и свог политичког оца Војислава Шешеља. Разумемо панику и нелагоду које су обузеле Александра Вучића након што је Драган Васиљковић, органима гоњења познатији као Капетан Драган, означио Данила Вучића пунолетног грађанина ове земље, као особу која иако без дана радног стажа, тумара Србијом и разним пробисветима дели вреће са 30.000 долара, кључеве од станова и аутомобиле.

Опште је позната чињеница да је Александар Вучић покровитељ морбидних активности Капетана Драгана које имају за циљ ослобађање убица првог демократски изабраног премијера Србије доктора Зорана Ђинђића. Такође јавности у Србији је познато и да се у париском хотелу Риц Александар Вучић састајао са Станком Суботићем и од њега преузео милионе евра које је овај криминалац стекао шверцом цигарета, због чега су га у то време гониле правосудне институције Републике Србије.

Подсећамо грађане Србије да је у време када је Демократска странка преузела одговорност за управљање Србијом, Станко Суботић пред Специјалним судом за организовани криминал осуђен на 6 година затвора због шверца цигарета 90-тих година, а 11 чланова његове криминалне групе је осуђено на казне затвора од 10 месеци до четири и по године дана 28. октобра 2011. године.

По сведочењу Арноа Данжана, који је у то време био водећи оперативац у француском Генералном директоријату за спољну безбедност (ДГСЕ), а потом и посланик Европског парламента, Александар Вучић се током 2008. године са Томиславом Николићем и Небојшом Стефановићем више пута састајао са њм и Станком Суботићем и преузимао милионске своте евра у Паризу и Женеви. У овим састанцима треба тражити разлоге због којих Небојша Стефановић још увек опстаје у врху ове мафијашке власти иако је у напредним таблоидима означен као сарадник страних обавештајних служби.

У овим донацијама вишемилионских сума од стране Станка Суботића Александру Вучићу и Српској напредној странци треба тражити и разлоге због којих је Апелациони суд ослободио Станка Суботића у судском поступку за шверц цигарета иако је Врховни касациони суд утврдио да су судије Апелационог суда незаконито одбациле доказе против овог контроверзног бизнисмена.

Ове чињенице са којима поново упознајемо јавност, биће међу кључним тачкама будуће оптузнице против Александра Вучића. Надамо се да ће Пореска управа до тада одговорити из којих прихода је Данило Вучић прикупио 30.000 долара, кључеве од стана и аутомобил за Драгана Васиљковића и да ли је можда Станко Суботић и њему „помогао“ да спроводи ове активности – стоји на крају саопштења Демократске странке.