Прочитај ми чланак

ДС: Распуштени градски одбор Београда и Демократска омладина

0

Извршни одбор Демократске странке донео је данас одлуку о распуштању Градског одбора Београд и Демократске омладине, саопштено је из ДС.

„Разлог за ову политичку одлуку је неактивност градског одбора, као и заустављање штетних пракси које су Демократској странци на локалним изборима у Београду и донеле најлошији резултат у историји странке и тиме је ставили на маргину политичког живота у Србији“, наводи се у саопштењу.

Такође, представници омладине приликом организације изборног конгреса нису деловали у складу са демократским процедурама којих се Демократска странка бескомпромисно држи од свог оснивања, чиме су нанели штету Демократској омладини и странци, додаје се у саопштењу.

„Демократска странка одлучна је у својим намерама да стане на пут поделама у странци и личним политичким агендама које су прече од интереса градјана и опозиционе борбе против режима“, истичу из ДС.

Иначе, данас раније део чланова Главног одбора Демократске странке (ДС) напустио је седницу ГО у Београду а један од њих, Бранислав Лечић, казао је новинарима да му није дата реч када је затражио, и оценио да се демократија „полако укида у ДС“

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!