Прочитај ми чланак

ДрКон се противи укидању мера у Србији, жели да настави са малтретирањем народа?

0

Најомраженији у народу, др Предраг Кон каже да не можемо да се поредимо са земљама које укидају мере против ширења коронавируса, јер је у њима вакцинисано скоро 90 одсто становништва што је апсолутна лаж и превара којом се по ко зна који пут служи омражени Кон.

У Великој Британији нпр. је вакцинисано са две дозе свега 72% становништва а укинуте су све мере. Када узмемо у обзир да две дозе вакцине нису довољне и да је потребна трећа, бустер доза да би се појединац рачунао као „имунизован“ у Британији је вакцинисано свега 56% становништва.

Епидемиолог и члан Кризног штаба је за РТС изјавио да би и Србија, када би 80 одсто становништва било вакцинисано, била код укидања мера, какве су ковид пропуснице за угоститељске објекте након 20.00 сати.

Он је изнео податак да је у Србији проценат вакцинисаних старијих од 18 година, „негде на 59 одсто“, док је око 50 одсто вакцинисаних против корона вируса у односу на укупан број становника.

Кон је овом приликом поново слагао, јер по званичним подацима у Србији је вакцинисано свега 47,1% пунолетних особа док је трећа доза потпуно занемарљива и број вакцинисаних бустер дозом износи 26%.

Он је казао да је продужени сретењски распуст у просвети дао резултате и да је у београдским основним и средњим школама 25 пута смањено заражавање.“У наредном периоду очекује се и даље пад обољевања, али са почетком школа видећемо да ли ће тај пад бити као до сада, или ће се успорити.

Школе су доказале да су безбедно место, укупно око четири посто је позитивно деце школског узраста, од свих тестираних“, казао је Кон.

Он је додао да „постоји заблуда за омикрон стелт и за омикрон“ да нису толико опасни, и додао да „за невакцинисане старије и оне који имају неке хроничне болести и омикрон може да буде смртоносан“.

„Делта соја још има, али мора јасно да се каже да је доминанатан омикрон. У неком периоду имали смо од 100 посто испитиваних узорака, сви су били омикрон, после се вратило на 90. Сада апсолутно доминира омикрон и не треба да се заваравамо да оно што је тешко да је то делта“, рекао је Кон.