Прочитај ми чланак

Дританово ванредно обраћање: Предложио нову Владу без Миловог ДПС-а и СДП-а! ВИДЕО

0

"Ово је формално прослијеђено свима и остаје да се види има ли воље да се прошири број потписника. Оно што је јасно јесте да једна мањинска партија жели да учествује. Ако иницијатива прође нова већина нека конституише нову владу. Ако не, треба сјести за сто са свима", нагласио је он.

„Било је расправе око тога треба ли нешто процесуирати писмено или ја, ми смо дошли до писане иницијативе коју бих ја прочитао и потписало је девет посланика СНП-а и клуба Црно на бијело“, поручио је премијер Дритан Абазовић након састанка са старом парламентарном већином.

– Цијенећи политички моменат и жељу да наставимо са стабилизацијом политицких прилика исказујемо жељу за реконструкцијом: Спровешће се изборна реформа да бисмо припремили изборе, фокус ка социоекономским темама, избор чланова Судског савјета, Уставног суда и око овог питања ћемо покренути широки дијелог. Остајемо усклађени са спољном политиком ЕУ. Спремни смо да ставимо мораторијум на сва питања која дијеле друштво“, објаснио је премијер.

Како је нагласио у Владу ће бити позване мањине, а разговори би почели одмах након сједнице.

Истакао је да реконструкција подразумијева учешће свих политичких актера у Влади, осим подносилаца данашње иницијативе (ДПС, СД, СДП, ЛП, ДУА).

Абазовић је навео да му је посланик Предраг Бошковић приликом уласка у салу казао да ће тек да види, те да то не доживљава као пријетњу.

– Предраг Бошковић рекао када је ушао у салу: Тек ћес да видис. Нисам доживио као пријетњу, а ја те људе нити политички цијеним, нити их се плашим. Ниједног тренутка нећу трепнути пред њима. Једва чекам позив из тузиластва, рекао је премијер.

Упитан у вези вербалног сукоба са Небојшом Медојевићем, казао је да је тачно, али нема проблем с тим.

– Црна Гора се налази у таквом тренутку да се мора ићи према ванредним парламентарним изборима. Влада би имала за циљ да помогне процес изборне реформе како би могли да наступе на ванредним парламентарним изборима, тврди Абазовић.