Прочитај ми чланак

Дритан признао да је Вучић поклонио клинику његовом брату и да папа утиче на ЦГ

0

Потпредседник Владе Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић потврдио је да је председник Србије Александар Вучић поклонио његовом брату клинику у Београду. Абазовић је истакао и да папа има утицај на политику Црне Горе и подсетио да је дао „бесу“ да ће променити Црну Гору – у интервјуу за Хрт.

Како је Абазовић рекао, његов брат је врхунски стручњак из генетике, а на питање ХРТ новинарке “толико добар да му је србијански предсједник поклонио клинику?”, Абазовић каже:

– Толико добар да му је он поклонио клинику. Они су три љекара који отварају вансеријску клинику, невиђену на овим просторима. Они иначе раде и у Хрватској, на Малти, у Шпанији, оперишу по Истанбулу, обучавају се у Јапану. Они су људи који знају “кноw хоw”. Али просјечном бирачу којему се обраћају одређене политичке структуре у Црној Гори је тај свијет потпуно нејасан. Умјесто да буду поносни на те људе, они их желе увући у политичку каљугу. И то је једна трагедија која иначе свугдје овдје постоји. Нити нам је било ко у животу нешто помогао, мени хвала Богу никад ништа није недостајало, због тога – овако се понашају слободни људи. Знате ли ко може рушити и градити владу? Само слободни људи. Знате ко не може повлачити политичке потезе? Уцијењени људи.”, одговорио је Абазовић.

У наставку разговора Абазовић говорио је о албанском појму који је искористио да прикаже своје намере према Црној Гори.

Беса, на албанском заклетва, одржавање ријечи. Рекли сте да сте дали бесу, за што точно?

– Бесу сам дао да ћемо промијенити Црну Гору и да ћемо се борити против организираног криминала и корупције, да ћемо стварати грађанско друштво, да ћемо уложити све своје напоре да Црна Гора што прије постане чланица ЕУ. Да ћемо уложити све своје атоме снаге да се Црна Гора помири и да од ове “двије”, подијељене Црне Горе, постане једна функционална богата држава. То је ријеч која је дана и која се мора одржати. Међутим, да би се она остварила у пракси, треба прескочити бројне препреке које нити су мале нити једноставне. Али док год чврсто стојимо на том становишту, мислим да се можемо надати успјеху.

Када је дошла на ред тема о темељном уговору, Дритан је искоментарисао „Као што сам био код римског Папе с великим задовољством за мене, тако сам с великим задовољством разговарао и с патријархом Српске православне цркве“, након чега је новинарка рекла: „Осим што римски Папа нема утицаја на политику Црне Горе“ када ју је демантовао Абазовић: „– Има и римски Папа утицаја. Можда тај утицај није толико велик, али свако има утицај. То је исто некаква мистификација.“