Прочитај ми чланак

ДРИТАН: Понудили су ми 21 милион евра! УРА: Прете му смрћу кланови с Косова

0

Подгорица -- Лидер Градјанског покрета УРА у Црној Гори, Дритан Абазовћ је рекао да је тачно да му је понуђено 21 милион евра, којима су покушали да га поткупе.

Он је додао да му тај новац није понудио бизнисмен Харис Брчвак.

Бизнисмен Миодраг Дака Давидовић устврдио је да је Брчвак који је јавности познат по хуманитарном раду, покушао да поткупи Абазовића са 21 милион евра што је Брчвак демантовао.

Абазовић је за ТВ Вијести вечерас рекао да „није лаж цифра коју је помињао Давидовић, али то није дошло од Брчвака. О господину Брчваку мислим све најбоље и ствари које је урадио за Црну Гору су за респект. Било би крајње неозбиљно да кажем ко је шта нудио“.

Говорећи о другим темама, Абазовић је казао да му се после написа појединих медија да му прети „клан Насера Кељмендија“, јавио „један близак члан“ породице Кељменди, који се представио и рекао му да је згрожен медијским објавама да му је неко од њих претио.

Претходно је УРА објавила да Абазовићу прете припадници „одрешених криминалних група с Косова“, али нису саопштили детаље, док је полиција саопштила да нема такве информације.

Говорећи и о преносу власти, Абазовић је рекао да је на миран и достојанствен начин, „што није очекивао јер је очекивао отпор“.

„Нисам очекивао катаклизму, али сам очекивао више отпора. Приписујем за то заслуге свим актерима политичким и грађанима који су показали да имају већу политичку свест него што смо мислили, а захвалан сам и међународним партнерима чија улога није била мала“, рекао је Абазовић.