Прочитај ми чланак

Дритан објавио снимак, овако је Вељовић напао полицију, па је ухапшен (ВИДЕО)

0

Саветник председника Црна Горе Веселин Вељовић је ухапшен на Цетињу након што је покренуо напад на полицијске снаге.

Вељовић је у тренутку хапшења био у градској кафани, када је полиција наредила да се објекат испразни, а Вељовић приведе.

Ову информацију потврдио је председник Владе Здравко Кривокапић који се огласио на свом Твитер профилу.

„Обаштавам јавност да су брзом реакцијом полиције, коју сам наложио, управо стављене лисице на руке Веселина Вељовића“, написао је Кривокапић.

Вељовић, који је иначе саветник председника Црне Горе Мила Ђукановића од јутрос је на Цетињу. Како је навео потпредседник Владе Дритан Абазовић, Вељовић је јутрос започео сукоб са полицијом.

„Погледајте како је Веселин Вељовић, саветник председника државе и група посланика ДПС започела јутрос напад на полицију. Сад је ваљда свима све јасно! Апелујемо на мир и спуштање тензија“, написао је Абазовић на Твитеру.

Кабинет Абазовића раније је оптужио Вељовића да је започео јутрос напад на полицију, „иако се полиција протеклих 30 сати на све начине суждржавала од било каквих акција, а све у циљу очувања мира и сигурности грађана“.

Подсетимо, у центру Цетиња рано јутрос је дошло до жестоког сукоба полиције и демонстраната који се противе устоличењу митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру.