Прочитај ми чланак

Дритан: Извини Мило што сам ти запленио 3 милиона шверцованих паклица

0

Премијер Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић и директор Управе прихода и царина, Раде Милошевић, стигли су у Слободну зону Луке Бар поводом последње запљене нелегалних дуванских производа.

Они ће обићи Слободну зону Луке Бар након што је обављена запљена неколико милиона евра вредних дуванских производа без акцизне маркице.

“Поново заплењено неколико милиона вредних цигарета без акцизних маркица у Слободној зони Луке Бар. Стајемо на крај криминалу и шверцу цигарета”, навео је Абазовић на Фејсбуку.
Абазовић је новинарима у Луци Бар саопштио да су заплијењене цигарете вредне више од три милиона евра и поновио да је “шверц цигарета клинички мртав”.

“Ово су покушаји да се нанесе штета Влади Црне Горе… Ово је трка између добра и зла, поштене и непоштене Црне Горе… Та трка се наставља. Сигуран сам да ћемо први проћи кроз циљ, а сигуран сам да се они неће тако лако предати. Прихватамо челенџ, нећемо се померити ни милиметар”, рекао је Абазовић.

“Рука правде не може да стане”, поручио је он.

Милошевић је рекао да је заплењено 5.000 пакета као и да се више од 30 дана баве праћењем ове испоруке.

“Отежали смо свима који се баве кријумчарењем. Реч је о 5.000 пакета, то је огромна количина. За ову количину која је заплењена тражићемо да се уради јавно уништење”, рекао је Милошевић.

Поручује да су предани и да “сви напади који иду према њима неће их скренути са пута”.

“Колико год трајала Влада, ми имамо зацртани циљ”, казао је Милошевић.

Навео је да је роба стигла бродским путем.

“Роба је стигла бродским путем у Црну Гору, након тога је покушана регуларним транзитом да се транспортује у Србију. Није прошла, вратила се у Црну Гору”, рекао је Милошевић.

Абазовић истиче да се шверц цигарета није појавио крајем 2020. питајући зашто га нису претходни премијери сузбили.

“Што га нису сузбили кад је био Душко Марковић, Рашко Коњевић, Игор Лукшић, Мило Ђукановић, Филип Вујановић. Што тада нису стали на крај. Не, јер јер је шверц финансирао изборне кампање.

Да би такви људи добили изборе морају да купе људе. Е то се неће десити. Ја лично залажем свој живот да се то неће десити. Не бих се помјерио један милиметар… Да ли ће то СДТ да поткрепи доказима, остаје да видимо”, рекао је Абазовић.

Без процесуирања људи, наглашава Абазовић, шверц неће стати.

Подсетимо, црногорски премијер Дритан Абазовић 22.јула ове године објавио је на свом званичном Твитер налогу да је након 30 година, дошао крај шверцу цигарета!

„Влада је усвојила Одлуку о забрани складиштења дуванских производа у оквиру Слободне зоне „Лука Бар“, чиме је коначно задан снажан ударац организованим криминалним групама које су деценијама организовале шверц преко Луке Бар! Наложен је и појачан царински надзор у Слободној зони „Нови Дувански Комбинат“.

Овим одлучним акцијама опорављамо имиџ Црне Горе и штитимо државне интересе! Наша Црна Гора се више неће препознавати по шверцу цигарета и организованом криминалу, већ по миру и развоју“.

Јавност се пита где су биле ове цигарете када су заплењене оне у јуну, исто вишемилионска вредност? Ако су биле у Луци Бар зашто су их запленили тек сада? Ако су досле касније неко би требао да објасни када су стигле, куда, како, за кога, те зашто нико није ухапшен?