Прочитај ми чланак

ДРЕЦУН: Терористи попут Насима Харадинаја биће део војске Косова

0

Дрецун каже и да ће такозвана војска косова бити у служби великоалбанске идеје и да нема дилеме да западне земље, које стоје иза сецесије Косова, подржавају формирање такве формације

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун каже да је изјава Насима Харадинаја, брата од стрица косовског премијера Рамуша харадинаја да је убијао српске војника и да му је жао што их није побио колико је желео, најбољи доказ да је Косово у рукама организоване мафије и терориста, али и да показује њихов страх од подизања првих оптужница специјалног тужилаштва. 

„Да се не плаше специјализованих судских већа и специјализованог тужилаштва не би тако бурно реаговали, очигледно им савест није мирна, а знају чиме ми располажемо што се документације тиче“, наводи он. 

Дрецун објашњава да је Насим Харадинај још 1985. године идентификован као есктремиста, који се касније у Шведској прикључио илегалној екстремистичкој организацији Народни покрет за Косово и почео да прикупља финансијска средства за екстремисте на КиМ и регрутовање будућих терориста.

Када се вратио на Ким прикључио се клану Рамуша Харадинаја и учествовао у нападу и убијању припадника српских снага безбедности и највероватније и цивилног становништва, будући да је на тим територијама откривено неколико масовних гробница, каже Дрецун.

Насим је након доласка међународних снага на КиМ једно време био припадник косовског заштитног корупса из којег су произашле косовске безбедносне снаге.

Сада ће из косовских безбедносних снага бити формирана такозвана војска Косова, која у свом саставу треба да има и ветеране, наглашава Дрецун.

„Ето какве ће ветеране имати – убице који се отворено хвалишу да су убијали припаднике регуларних снага безбедности. Они су били и остали терористи“, каже Дрецун и подсећа да је Насим политички активан преко странке свог брата Рамуша који је и сам, како наводи, најмасовнији појединачни убица на КиМ. 

Дрецун каже и да ће такозвана војска косова бити у служби великоалбанске идеје и да нема дилеме да западне земље, које стоје иза сецесије Косова, подржавају формирање такве формације.

„За то су их припремали, направили организациону структуру, обучавали кадар, а у наредном периоду ће их и наоружавати и желе да је користе за НАТО мисије“, каже Дрецун. 

Подпредседник Удружења ратних ветерана УЦКП Насим Харадинај, жестоки је противник Специјалног суда за ратне злочине ОВК и пре пар месеци увредио је амбасадора САД у Приштини Грега Делавија кога је наназвао „пајацем“ , јер је како је рекао Харадинај „извршио притисак“ на посланике косовске скупштине да не гласају за укидање Специјалног суда.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!