Прочитај ми чланак

ДРЕЦУН: Државе које повлаче признање увиђају да су направиле грешку

0

"Албанци морају најзад да схвате да Србији не могу да наметну став да се призна та самопроглашена држава у административним линијама", изјавио је Милован Дрецун

„Те линије би, према њиховим намерама, требало да постану некакве границе те лажне државе Косово“, каже председник Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије.

Дрецун сматра да је повлачење признања самопроглашене државе Косово најбољи пут и најснажнији притисак, не само на Албанце у Приштини и Тирани, већ и на све оне који их подржавају на међународном плану, да се наставе разговори са Београдом.

„Разговори Београда и Приштине морају да се наставе, ако они желе да имају било какву перспективу. Јер, сва повлачења признања до којих је дошло, а очекујемо да ће их бити још, показују да самопроглашена држава Косово нема никакву међународну перспективу, јер не може да постане чланица Уједињених нација, што значи да ће наставити да стагнира и економски и политички“, каже Дрецун за Тањуг.

Поводом данашње вести да је Гана повукла признање Косова, наш саговорник додаје да овакав чин има и међународни значај.

„Државе које повлаче признање увиђају да су направиле грешку, спремне су да је исправе и да се врате на пут медународног права, а не права јачег. Огромна већина земаља признале су лажну државу Косово под притиском великих западних земаља, што је било директно кршење и Повеље УН, Резолуције 1244 Савета безбедностикао и међународног права“, закључује Дрецун.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!