Прочитај ми чланак

ДРАЖА ПЕТРОВИЋ: Пропаганда власти очигледно долази из кухиње Бебе Поповића

0

Главни и одговорни уредником листа Данас, Драгољуб Дража Петровић, изјавио је за Н1 да новинари тог дневника нису успели да утврде која је тачно улога Владимира Бебе Поповића у режиму Александра Вучића, али да је очигледно да један од креатора "црне пропаганде" власти.

Петровић је у Новом дану ТВ Н1 подсетио да се бивши шеф Бироа за комуникације Владе Србије недавно појавио на промоцији књиге Горана Весића, као и да је власник Пинка Жељко Митровић прексиноћ објавио да са Поповићем у својој канцеларији игра фризби, док траје емисија „Хит твит“.

„Ми нисмо успели да дефинитнвно утврдимо чиме се бави Беба Поповић у овом режиму (…) Стално постоји фама да Беба Поповић стоји иза те пропаганде власти, он је и сам признао у оном последњем ‘Утиску недеље’ на Б92 да је у контакту са Вучићем“, казао је Петровић уз оцену да начин комуникације представника власти са политичким противницима и медијима јесте „кухиња Бебе Поповића која је опште позната“.

Подсетио је и да су уредници новинарске мреже „Антидот“, чија су истраживања, како је истакао, искључиво везана за опозиционе лидере и критичку јавност, својевремено признали да им је Беба Поповић „помогао својом богатом архивом из које су могли да црпе одређене информације“.

„Његова улога је и даље неразјашњења, али је потпуно јасно да он има неку улогу у Вучићевој власти. Он је вероватно један од креатора ове стравичне пропаганде“, уверен је уредник Данаса.

Лидери опозиције мајстори аутоголова

Петровић је приметио и да су лидери опозиције, без обзира на пропаганду режима, мајстори аутоголова, чиме се осврнио на царински прекршај функционера Странке слободе и правде Марка Бастаћа који је покушао да у земљу унесе више од 10.000 евра.

„И да вам ништа не нађу, провлачиће вас кроз блато, а нарочито кад вас ухвате у тако нечему што јесте прекршај. Кад сте оп лидер у некој земљи морате пазити на сваки ваш поступак“, поручио је Петровић.

Осврнуо се и на недавни повратак Саше Радуловића на чело покрета „Доста је било“. Подсетио је да је тај покрет својевремено назвао „Сашентолошком црквом“, јер се испоставило да Радуловић, попут многих других партијских лидера у Србији, од своје странке прави неку врсту секте „где не постоји шанса да кажеш нешто што се не свиђа лидеру“.

„Нажалост, проблем у већини странка је да сви деле један мозак. Ми желимо у дем друштву, али никако нећемо да прихватимо правила демократије“, казао је Петровић.

Нова подела у српском друштву – на таксисте и „каргоисте“

Говорећи о инциденту који се догодио синоћ на Новом Београду када су чланови удружења ЦарГо и грађани блокирали Булевар Михајла Пупина због покушаја, како тврде, нелегалног одузимања аутомобила, Петровић је рекао да у српском друштву сада имамо још једну поделу – на таксисте и „каргоисте“.

„Мени није претерано јасно на основу чега се плене аутомобили чланова удружења ЦарГо, али ми је интересантно да се председник удружења ЦарГо зове Александар Вучић, и било би добро да Александар Вучић прими Александра Вучића, и да се у пријатељском разговору реши тај проблем“, казао је Петровић.

Додао је и да не види зашто би грађани Србије, кроз субвенције, помагали београдским таксистима да купе нове аутомобиле.