Прочитај ми чланак

Драшковић: Потписати споразум са Приштином, све друго нас одвлачи од Европе

0

kosovo-vuk-draskovic-1328585176-33662

(Танјуг)
БЕОГРАД – Лидер СПО и бивши министар спољних послова Вук Драшковић сматра да треба учинити све да се у наредних дан-два донесе одлука о потписивању споразума о нормализацији односа с Приштином, јер би, како каже, све друго значило одрицање од Европе.

Драшковић каже и да не зна шта то стоји на путу постизању договора, али да ни он, ни Александар Вучић, ни ико други нити је одговоран нити може променити чињеницу да су Србији Резолуцијом 1244 и Кумановским споразумом одузети и суверенитет и свака државна власт над Косовом.

Упитан шта би могла бити реакција Срба на северу на евентуални споразум о нормализацији односа с Приштином, а с обзиром да је бојазан у том смислу исказао и први потпредседник владе, Драшковић наводи да на северу Косова има 90 одсто сиротиње којој је, како каже, догорело од зулума, од беде, од јада, од нерада, те да не може цела Србија да буде талац „неколико стотина људи на северу Косова којима је српство професија, најуноснији посао”.

„Десет милијарди евра је Србија у последњих 10 година потрошила за Косово. Највећи проблем тамо су ти људи и те Милошевићеве службе безбедности које су се ту склониле. Неформално, а заправо покушаће да изазову можда неку несрећу или сеобу или сукоб са КФОР-ом”, наводи Драшковић.