Прочитај ми чланак

ДРАШКО слави победу и обећава: Бањалуком више неће владати синови и сестрићи!

0

Кандидат Партије демократског прогреса (ПДП) Драшко Станивуковић нови је градоначелник Бањалуке, а победу на локалним изборима прославља с грађанима на главном тргу. Том прииликом поручио је "да Бањалуком више неће владати синови и сестрићи".

“Моја порука је увек иста. Нашом победом Бањалука је бањалучка. Нашом победом овај град нико више неће моћи да окупира. Неће више владати нечији синови и сестрићи”, овим речима се Станивуковић обратио грађанима.

Грађани Бањалуке окупили су се на Тргу Крајина, који за њих има посебно значење. Наиме, овде је пре годину дана Давор Драгичевић први пут гласно упитао ко је убио његовог сина Давида.

Драгичевић је повео највеће грађанске протесте које је Република Српска видела у последњих неколико година, а грађани су овај трг преименовали у “Давидов трг”.

На тргу су грађани тада поставили импровизовану симболичну статуу у облику срца и стиснуту песницу са Давидовом сликом у средини.

Међутим, “Давидовог срца” данас на тргу нема, а његова смрт још није разјашњена.

У Улици Краља Петра И Карађорђевића формирала се колона са више од 50 аутомобила, у другим деловима града се скупило и више од 200 аутомобила. Број присутних грађана стално расте, преноси Бањалукаливе.

Гласачи уз заставе, и звуке сирена славе његову победу на изборима у Бањалуци.