Прочитај ми чланак

Драматично упозерење: Вучић и Ђукановић руше СПЦ и митрополита Амфилохија ВИДЕО

0

Народни посланик Српског покрета Двери, Иван Костић, данас у среду 25. децембра, сазвао је хитну конференцију за новинаре у Скупштини Србије због намере Владе Црне Горе да преузме православне светиње и храмове од Српске Православне Цркве и стави под власништво и контрлу режима Мила Ђукановића.

Том прилком посланик Иван Костић је указао на скедеће ствари:

„Невероватна је инертност српских државних институција када је у питању актуелна проблематика у Црној Гори по питању усвајања скандалозног Закона о слободи вероисповести.

Александар Вучић је дао налог свим државним функционерима да се држе по страни док Влада Црне Горе прави план како да отуђи вишевековну имовину СПЦ у Црној Гори.

Нико од представника државних институција није смео да дође на Сабор у Никшићу, а проблематично је и то да ниједан представник амбасаде Србије у Црној Гори јавно не сме да подржи представнике Митрополије.

Такође, медији у Србији истовремено отварају афере о тобожњем пучу у СПЦ и смени Патријарха Иринеја и тиме стварају сукобе на релацији Митрополит Амфилохије и Синод СПЦ.

Сада је сасвим очигледно да је ово координисана акција власти у Београду и Подгорици а по налогу евроатланских центара моћи, са циљем да се уруши ауторитет и утицај Митрополита Амфилохија.

Митрополит Амфилохије је личност у кога народ у Црној Гори има највеће поверење а који је уједно и најгласнији бранитељ српских националних интереса на Косову и Метохији.

Ово је суштински разлог напада на СПЦ у Црној Гори који уједно треба да буде пример и лажним институцијама у Приштини како да крену у отуђивање верских објеката СПЦ на Косову и Метохији.”