Прочитај ми чланак

Драгаш: Само Вучићев пад спречава катастрофу, ево шта чека Србију у октобру

0

Економиста и лидер Покрета "Светло" Бранко Драгаш каже да ће Србија нестати ако режим Александра Вучића не буде смењен. Он каже да су протести заказани за 5. и 6. јун почетак пада Вучића и да очекује више десетина хиљада људи на улицама Београда.

Драгаш најављује да на јесен Србији следи економска катастрофа и да власт неће моћи да исплаћује плате и пензије. Он каже да Вучић креће да се додатно задужују у иностранству под неповољним условима и тиме само појачаца економску катастрофу која нас чека.

Драгаш објашњава зашто није дошло до сарадње са Срђаном Ногом, зашто мисли да је идеја о “овереној изјави” бесмислена икао нема проблем да је и сам потпише и зашто Ногова жеља да буде министар правде не сме да буде испуњена.

– Према његовом радном искуству Ного може да буде млађи референт, а не министар. Сматрам да министар не може да буде нико ко нема бар 25 година радног искуства у струци – објашњава Драгаш али додаје да је Ного позван да говори на скупу 5. јуна јер су грађани који су га иницирали то
желели.