Прочитај ми чланак

ДРАГАШ: Промена изборног закона или бојкот избора

0

Нема изласка на изборе, ако се не промени изборни закон.

То је једини начин да се на изборима победи политички олош, како они на власти, тако и поткупљена опозиција, те да се коначно сруши тоталитарни режим представничке парламентарне демократије.

То је једини начин да се Србија извуче из даље пропасти и да наши најспособнији људи из земље и расејања преузму управљање државом у интересу свих грађана.

Без промене изборног закона и доношења новог изборног закона, бесмислено је уопште разговарати о изласку на изборе и давати легитимитет тоталитарном политичком систему.

Ево, наводим нека основна моја размишљања око новог изборног закона, који мора да створи услове за фер, слободне, поштене и демократске изборе:

Сређивање бирачких спискова и утврђивање стварног броја бирача,
Обезбеђивање услова за гласање нашим људима у расејању,
Обезбеђивање услова за електронско гласање у земљи и расејању,
Након предаје изборних листа, сви медији са националном фреквенцом имају обавезу да три пута дневно у трајању од један минут обезбеде бесплатан простор за представљање сваке изборне листе,
Забрањује се изборним листама закупљивање и рекламирање на медијима са националним фреквенцијама, на свим другим комерцијалним телевизијама и на националним радио станицама,
Забрањује се лепљење пропагандног материјала на свим јавним местима у Србији и строгим казнама ће се кажњавати, забраниће се учешће на изборима, изборним листама које не буду поштовале закон,
Забрањује се финансијско и материјално поткупљивање бирача, изборне листе које буду кршиле закон неће учествовати у изборима и финансијски ће бити кажњени,
Забрањују се претње, уцене, звање телефонима, посете кућама, притисак и манипулације бирачима,
Давање лажних обећања ће се сматрати кривичним делом и они који буду давали лажна обећања ће бити кривично гоњени,
Обуставља се даље државно финансирање политичких странака и покрета,
Ограничава се потрошња изборних листа у кампањи на износ до 200.000 евра,
Забрањује се државним функционерима да учествују у изборним кампањама и не могу се државни ресурси да користе у страначким кампањама,
Уводи се лустрација за све политичке странке и политичаре који су кршили изборне законе и удаљавају се из политичког живота и забрањује учешће на изборима,
Уводи се обавезно право гласања за све држављане Србије и неизлазак на изборе ће се финансијски кажњавати,
Уносе се у закон елементи за остваривање непосредне демократије и читав изборни процес се прилагођава
увођење непосредне или директне демократије.
Увођењем новог изборног закона све изборне листе добијају равнопаван третман да учествују у политичким надметањима.

Нови изборни закон предлаже НОВИ ПОЛИТИЧКИ ПОКРЕТ, који ће бити састављен од људи који нису до сада били у политици, људи који су морални и стручни и политичких странака и покрета који никада нису учествовали у вршењу власти.

Нови изборни закон Покрет предлаже Народној скупштини.

Уколико Народна скупштина одбије доношење Новог изборног закона, Покрет ће позвати грађане на БОЈКОТ ИЗБОРА.

Након успешног БОЈКОТА, када већина грађана Србије не буде изашла на намештене и изрежиране изборе, када режим више не буде имао легитимитет, Покрет ће позвати грађане Србије на мирне УЛИЧНЕ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ, које ће трајати све док се не донесе нови изборни закон.

Усвајањем новог изборног закона и одржавање избора по новим правилима, омогућиће рушење издајничког и криминалног режима и долазак на чело државе моралних, искусних, стручних и одговорних људи у ВЛАДУ НАЦИОНАЛНОГ СПАСА, чији је задатак да спаси Србију даље пропасти и да направимо велики историјски заокрет у будућност.

Усвајањем новог изборног закона омогућава се одбрана Републике и Демократије од злоупотреба професионалних политичара и њихових корумпираних политичких странака.

Достављам јавности ове моје предлоге на јавну расправу.

Не требају нам скупови, конференције и јалове расправе, на којима се троши драгоцено време и новац кога немамо, него се води отворена јавна расправа свих грађана и грађани гласају да ли подржавају такав изборни закон.

Истовремено, увођењем грађана у предлагања и одлучивања о изборном закону, ударамо темеље непосредне демократије у Србији.

Грађани стичу поверење и постају актери политичког процеса у СРбији.