Прочитај ми чланак

Драгана Трифковић: Ово је бунт против криминалног режима, Вучић изазива насиље

0

На конференцији за медије Савеза за Србију, испред Дома Народне скупштине, говорила је Драгана Трифковић, члан Председништва Двери. Повод конференције за медије је било брутално пребијање грађана који протестују и хапшење више младих људи који нису учествовали у било каквом насиљу.

Она је истакла да је свих ових дана била на протестима у Београду и да је очевидац бунта младих људи против диктатуре режима. „Александар Вучић упорно покушава да представи те младе људе као хулигане и криминалце који руше Београд на исти начин као што покушава да лидере Савеза за Србију представи као насилнике који желе да на улици обарају режим“, рекла је Трифковић.

„Ми смо устали против режима Александра Вучића, који државом управља као приватним предузећем, предузећем које се бави трговином дрогом, трговином оружјем и рекетирањем грађана Србије. То је предузеће које крши Устав и законе ове државе“, додала је члан Председништва Двери.

„Млади људи су изашли да се боре против таквог режима који се бави криминалним радњама. Александар Вучић нас је притерао уз зид и ми више немамо другу могућност осим да на улици изразимо своје незадовољатво. Александар Вучић на протесте убацује криминалце, хулигане, па чак и полицајце у цивилу да изазивају нереде, а затим полиција испаљује сузавац и јури и туче грађане који мирно протестују, што је недопустиво“, нагласила је Драгана Трифковић.

Она је затражила да се пусте сви људи који су ухапшени на протестима претходних дана, да се покрене истрага о прекомерној употреби силе, да се распусти политички Кризни штаб Александра Вучића у који више нико нема поверење, да се престане са увођењем Србије у грађански рат, као и да се формира прелазна техничка Влада и створе услови за нормалне изборе.

На крају свог обраћања, Драгана Трифковић је апеловала на полицију да не гађа грађане сузавцем, да их не туче пендрецима и да не брани овај криминални режим.