Прочитај ми чланак

Драган Ђилас: Од демагога до менаџера године

0

Градоначелник Београда Драган Ђилас проглашен је за менаџера године на Самиту градова лидера у Даблину, саопштила је Служба за информисање Града Београда.

Награде додељује организација Е.Б.А и оне су установљене 2007. године. Категорија „Најбољи градови“ установљена је 2011. године, а први добитник је градоначелница Оксфорда Елисе Бењамин.  Овогодишњи добитници су и градоначелници Даблина и Будимпеште.

Редакција „Србин инфо“ направиће кратко подсећање шта је све „мистер популизма и демагогије“, уз помоћ својих послушних медија, урадио претходних година, како би заслужио ову вредну награду:

– Направио најскупљи мост на свету по метру квадратном на потпуно неприоритетном месту, а папреним кредитом све то натоварио српском народу на врат. Чије (подобне) фирме су добијале послове и набавке на овом пројекту, то је посебна тема.

– Приморао Београђане да папрено плате „бус-плус“ систем у исто време када бивши ГСП возачи сведоче да су морали да управљају неисправним и небезбедним аутобусима, који на техничким прегледима добијају печат и потпис уз жмурење на оба ока.

– Корупцију у градским службама поставио на ниво Хималаја, због чега на пример грађевинску дозволу не би могао да добије ни Чак Норис. Када алави грађевинари дебело „подмажу“ за добијање свих дозвола, ионако висока цена некретнина скочи за још неколико стотина евра по квадрату.

И ако ова награда нешто значи Драгану Ђиласу, само бисмо желели да га подсетимо да је и Млађан Динкић пре неколико година добио награду за најбољег економисту у Европи…

А. Димитријевић