Прочитај ми чланак

Др Владимир Димитријевић: Ко срамоти српску заставу?

0

По ко зна који пут, режим Вучићеве кловнократије настоји да облати Српски покрет Двери зато што је, наводно, осрамотио српску заставу која је, сви то знамо, израз народног суверенитета, потпуно погаженог у Србији лишеној демократије и потчињеној противуставном насиљу. О срамоћењу заставе причају они који су потписали противуставни и издајнички Бриселски споразум за предају Косова и Метохије, они огрезли у криминал и корупцију, мрачни трговци оружјем, власници лажних диплома и доктората, налогодавци ботова и батинаша, карикатурални имитатори Јосипа Броза.

О скрнављењу заставе причају они чији медији пуштају ријалитије у којима је могуће играти по застави без последица (1), и који бацају српске заставе у блато чим се заврше Вучићеви митинзи. (2) Наравно да припадници покрета Двери на протесту „Један од пет милиона“ у суботу 7. децембра 2019. нису оскрнавили српску заставу, него су симболичним чином коришћења врха заставе као копља за отварање замандаљених врата Скупштине Србије настојали да покажу како је управо Скупштина, тај извор народног суверенитета, под окупацијом режима који спречава слободне изборе и гуши демократију, обрачунавајући се са сваким ко другачије мисли, и држећи у кућном затвору узбуњиваче који указују на криминал у врховима власти.

Као и увек, главни циљ режима да је измишљотинама облати Српски покрет Двери, унесе поделе у Савез за Србију и спречи неминовност свог пада која је сваким даном све ближи. Ниједна од досадашњих клевета на рачун Двери није се показала као тачна, али је оставила мучан утисак међу грађанима Србије, који су своје предрасуде према покрету за препород народа и државе често засновали само на бесрамним режимским клеветама и мучном утиску који изазивају. Док мрачни типови свих фела, од родбински повезаних трговаца оружјем до лажних доктора, пљачкају наш дом Србију, а Двери вичу: “Лопов је у кући!“, напредњачка пропаганда ућуткује узбуњиваче, позива на бонтон и каже: “Тише, пробудићете комшије!“

     Међутим, узбуњиваче је немогуће ућуткати, јер су узбуњивачи сви они који храбро укључују рефлекторе да обасјају поноћне поступке штеточинске власти. Крајње је време да сваки слободан и поштен грађанин Србије усмери свој рефлектор према дневним и ноћним вампирима, позове их да оставе ову земљу на миру и врате је онима којима су је отели – а то смо сви ми, жељни хлеба и слободе. Ми бранимо част заставе Србије, а они Србију брукају и воде у понор. Зато – сви под стег слободе, правде и народног суверенитета!