Прочитај ми чланак

Др Слободан Антонић: 100 милиона евра дали да од Срба направе русофобе и … ВИДЕО

0

Срби и Руси су носиоци високих православних духовно - моралних вредности, а интензивирање братске сарадње Србије и Русије стратешки је важно, речено је на округлом столу „Србија, Русија и рађање новог света“.

Скуп је у Београду организовало „Српско – руско братство“, чију Повељу је до сада потписало више од 120 истакнутих личности српског јавног живота.

Српско – руски братски односи и савезништво трају вековима, а помоћ Русије српском народу је драгоцена и то је стуб којег се Србија не може и не сме одрећи, речено је на скупу.

„Српски и руски народ баштине једну културу, једну цивилизацију. То је по америчким ауторима, њиховим највећим интелектуалцима, источноправославна цивилизација, дакле ми припадамо једној цивилизацији и то је будућност наша“, рекао је Срђан Перишић, професор геополитике.

При доношењу одлука мора се узети у обзир и мишљење грађана, сматра политиколог Слободан Антонић. Он је рекао да истраживања јавног мњења, ко год да их спроводио, показују резултате сличне онима до којих је дошла „Нова српска политичка мисао“.

„81 одсто испитаника и даље се противи увођењу санкција Русији, 83,5 одсто се противи чланству Србије у НАТО-у, значи „за“ је свега, пазите, четири одсто“, прецизирао је Антонић.

„Неувођење санкција Русији апсолутно сви ми подржавамо и то није само наш морални и историјски дуг према Русији, то је и наш чист економски интерес. Те санкције би нанеле штету само нама“, навео је Милош Банђур,

У војном и економском смислу догодиле су се огромне промене, опада доминација Запада и рађа се нови свет, који предводе Русија и Кина, рекли су учесници.

„Јачање свих тих токова у ствари отвара огромне могућности нама овде које нису постојале пре 20, или оних деведесетих година, када је стварно био униполарни свет и кад је Америка стварно могла да ради шта год хоће. Ми само треба да се ослободимо те инерције“, рекао је адвокат Бранко Павловић, пренела је АТВ.