Прочитај ми чланак

др ПЕТРОВИЋ: Суочвањем аргумената прљаве лажи се руше, решење слободни медији

0

У важним тренуцима и веома тешким за Србију, услед финализације пре свега покушаја владајуће политике да одреди судбину даље борбе за Косово и Метохију, а и низу других проблема које имамо као држава и народ, сматрам далеко мање битним сва друга питања која би се разматрала у нашој јавности.

Са друге стране због до сада не виђене медијске једностране кампање која се води од појединих медија без могућности да изнесем други став, потенцирају се режирани (погодите коме то одговара) сукоби и заплети без јасно видљиве конфликтног циља, чак без јасне оптужбе и замерки, заправо тривијалних, али који очигледно имају за циљ скретање пажње јавности и између осталог по овом конкретном питању моју дискредитацију.

Након подела у организацији РОД где је изашло једно крило које ће формирати нову, демократски организовану и са опозицијом спремном на сарадњу крило и укључи се у патриотски покрет у настајању, уместо да се у јавности слегну ствари и свако крене својим путем, Драган Филиповић се налази у улози изазивача, провокатора, који једнострано крши новинарску етику, те блати и напада управо мене, без могућности да се појавим у том медију и суочим се са критичарима.

Начин тих напада већ је произвео контраефекат у јавности. У четвртак 9 августа Филиповић и Српски колектив је угостио Драгана Станојевића у смешној емисији где су се утркивали, и гост, а још више водитељ да вређају нашу групу која је напустила РОД, и посебно мене, скрећући праве теме разлаза на маргиналне и бизарне.

Да смешније буде, Филиповић је глумио да је управо сазнао у емисији уживо од Станојевића, да сам га ја наводно оговарао, па је дошло до провале агресије и ирационалности. Не улазећи у смешне приче рекла казала, и колико је уопште озбиљно узимати за озбиљно изјаву једног од два човека у конфликту политичког интереса, дакле Станојевића у односу на мене, да управо он има да м

у саопшти «да сам ја трачарио против Филиповића». Поред глупости које се не морају коментарисати, управо смс, који ми је Филиповић послао «из ведра неба» дакле у недељу ујутро, и то сат након што ме звао и срдачно смо разговарали дуже од пола сата, дакле у том смс, он ми прети насиљем на бруталан начин, јер је као «управо сазнао да сам га оговарао.» (погодите од кога). То је смс од недеље 5 августа. Ни пре ни после тога нисам имао никакав конфликт нити узвратио на било који начин Филиповићу.

Због претње изнете у том смс, бруталним насиљем, плус «медијским уништењем» и другим агресивним претњама, отишао сам у полицију и обавестио их о овој претњи, сматрајући да се мора видети о чему се ради, да ли је дотична особа нормална и шта стоји иза тога.

СМС ПРЕТЊА ДРАГАНА ФИЛИПОВИЋА КОЈУ САМ ДОБИО НА СВОМ МОБИЛНОМ ТЕЛЕФОНУ

„Овако бедниче… Добио сам информације, да си за све ово време наше сарадње, мени иза леђа причао како радим у ћумезу, да је то аматеризам, да мој медиј ништа не ваља, да сам ја безобразан, да је моје хапшење одраз примитивизма, и да си причао још пуно негативних ствари о мени и мом медију. Нисам знао да си толико дволично ђубре. Слушај ме сад добро! Будем ли утврдио да је све то истина, и да си ме пљувао док сам ти давао неограничено простора на мом медију, сломићу ти пичку ретардирану а медијски ћу те уништити клошару бедни! Нећеш више моћи ни у риболовачко друштво да се учланиш. Па ћеш да видиш шта је медијска сила, и како пролазе они, који се зајебавају са Српским Колективом. После свега што сам урадио за тебе, да ме иза леђа оговараш?Срам те било ђубре покварено, и били су у праву многи, кад су ми говорили за тебе да си ретардирани пацијент и ништа више!”

Филиповић наставља изрежирани циркус, у следећој емисији посвећеној мени и дотичном смс, са једне стране измишља да је то био условно коректан смс, а испод видеа наводи нову овог пута тоталну лаж због које сам морао сада реаговати да би се утврдило флагрантно лагање и клеветање Филиповића против мене задњих дана, све једно да ли то ради због лукретивно- коруптивних мотивација или због психичког стања.

Удар и притисак на слободно и независно новинарство. Лажни демократа и политички прелетач Драган Петровић, пријавио је полицији власника и оснивача ТВ Српски Колектив Драгана Филиповића, за лажну и неосновану смс претњу.

Дакле у том правцу сам замолио Србин инфо да објави ту «Лажну и неосновану смс претњу», па да јавност сама процени да ли је то било довољно да се обратим полицији, не из страха од његовог напада, јер сам навео да у животу ме нико није физички напао већ деценијама (од како сам дошао са одслужења ЈНА) и да могу сам да се одбраним, већ да се избегну изрежирани инциденти, без обзира на мотиве који иза тога стоје.

А овде су очигледни оркрестрирани мотиви, јер не треба заборавити да је Филиповић престао да подржава и др Јовану Стојковић од како је направила Видовдански скуп испред Скупштине за Косово и Метохију, када смо и ми почели да се разилазимо са Станојевићем по истом питању, мада уникатно недемократско тумачење Статута РОД од стране врха организације, представља главни разлог напуштања и нашег организовања нове организације, демократски уређене, масовне са тежњом прављења инфраструктуре по целој Србији, али и дијаспори, и удруживања са опозицијом, пре свега по питању Косова и Метохије – дакле свега онога чега се највише у овим важним моментима плаши режим, и онда постаје јасно ко може стајати, или макар имати симпатије према свим напред наведеним, али и многим другим моментима који треба да скрену пажњу јавности, ослабе опозициону енергију.

Предстојећи месеци ће показати ко је вера а ко је невера, па и ефекти ових медијских и других подметања, кршења могућности да се чује и друга страна, ће брзо изгубити на значају.

Након диктатуре у свим електронским важним медијима, удара се коска и на интернет и портале, али то не би смело да заустави опозиционо окупљање у правцу превазилажења неподношљивог стања у друштву, у којем су у наведеним сегментима њиховог деловања Станојевић и Филиповић само његови појавни облици.