Прочитај ми чланак

ДР ПЕТРОВИЋ ОТКРИВА: Стиже врућа јесен, Вучићу ће да суде због издаје (ВИДЕО)

0

др Драган Петровић, емисија Двадесет и пет минута, - Врућа политичка јесен нас очекује.

Обчним грађанима, заправо свима нама је веома тешко да се снађу у постојећем политичком и друштвеном животу Србије. Медији блокирани, рат дезинформација. „Звезда северњача“, би требало да буде стварно стање живота грађана, које је веома лоше, што грађани свакако у огромној већини на својој кожи осете.

Најважније питање је позиција Косова и Метохије, где би тзв. правно обавезујући споразум био катастрофа и за следеће генерације, незамислива капитулација која би обележила тешко савременике, дакле све нас. То треба да се спречи по сваку цену, а од политчара једино, или највише у сваком слуачју Вучић усмерава у том правцу.

Опозиција, пре свега Савез за Србију уз све мањавости, у оквиру својих Тридест тачака, изразито против таквог чина и уопште напречац решавања косовског питања, нарочито након Бриселског споразума, који тешко девастрира српске интересе и који је фактички мртав и од почетка неважечи, али га једнострано и на штету Србије примењује Вучићев режим.

Услови за изборе су до сада нерегуларни, а Савез за Србију тражи минимум гаранција, шест месеци пре избора, а тај рок истиче за месец и по- два, па је све мања шанса да до договора дође пре избора, или ће то бити већ до октобра. У том правцу веома је тешко и за аполитичне да праве једнаку дистанцу у односу на власт и Савез за Србију. У Савезу за Србију Двери изазивају највећи респект, посебно јер нису били на власти и заступају начелно националне ставове.

Са друге стране др Петровић, задржава ранију констатацију генерално, да је врло потребно да се формира покрет или групација која би се нашла на позицији алтернативе режиму по социјалним питањима и по националном питању, демократски опредељена, а која се разликује од Савеза за Србију јер никада није била на власти, нема хипотеке, има програм антинеолиберални економско-социјални, за одбрану у датим околностима Косова и Метохије и државотворну српску визију, демографску обнову.

На тај начин би се истински ојачао алтернативни и опозициони фронт и покренуо део бирачког тела који до сада не изалази на изборе, као и део бирача који су галсали за режим.