Прочитај ми чланак

Др Петар Павковић (Здрава Србија): Хапшење Дејана имало за циљ застрашивање

0

Дејан Златановић је у притвору (затвору) од Сретења 15. фебруара, када је противзаконито и уз бруталну полицијску тортуру, ухапшен на улици док је ишао ка станци полиције где је претходно одведен сниматељ Србин.инфо.

„Било је много ватренијих говора на бројним митинзима и протестима којима сам присуствовао од 90-их, па никад нико због тога није био ухапшен, док су на последњем протесту за Сретење људи ухапшени буквално због вербалног деликта. Најосновнија људска права, слобода говора и политичког изражавања би требало да постоје у овој држави макар на нивоу из 90-их година. Ово је преседан који није смео да се деси и беспотребно се диже летвица у политичком деловању у Србији“, рекао је др Петар Павковић, повереник „Здраве Србије“ за град Београд.

Павковић је подсетио зашто је Дејан Златановић велика сметња за многе.

„Златановић је новинар, а он и Кнежевић су били организатори првог митинга подршке Руској федерацији и то први који је одржан буквално на планети земљи.  Златановић је први објавио снимке утовара оружја у украјински авион на нашем аеродрому, због чега је привођен на информативни разговор. Он је био на Старој планини и када су се рушиле МХЕ, када су га такође привели. Са Народним патролама је обилазио широм Србије где је обичан народ причао какве проблеме имају са мигрантима. Снимао је литије у Црној Гори, снимао је онај чувени митинг против короне, па и како из возила Хитне помоћи излази полиција. У Лозници је снимао мештане који су говорили о Рио Тинту. Доводио је лекаре у емисије који су побијали званичну корона агенду и причали о штетности вакцина. Снимао је све протесте, обичним људима омогућавао да се њихов глас чује у јавности. Показао је шта значи право истраживачко новинарство и очигледно се многима замерио због тога, констатује др Павковић.

Више о томе у видео прилогу.