Др Милош Јовановић (ДСС) Вучићу: Ако признаш КиМ запалићу Скупштину и подићи улицу

0

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, био је председник Демократске странке Србије, др Милош Јовановић.

Тема емисије је била став ДСС према могућем опозиционом бојкоту парламентарних избора у Србији, који се одржавају у првој четвртини 2020 године у Србији и према решавању косовског проблема, од стране државног врха Србије, предвођеним Александром Вучићем.

„Прво да разјаснимо нешто терминолошки – нема независност Косово, постоји само сецесија Косова. А било какво признање сецесије је противправни чин. Они нису независни, не могу никада да буду осим ако се са тиме не сагласи званичан Београд”, рекао је у емисији др Милош Јовановић говорећи о решавању косовског проблема.

А затим је истакао:

„Уколико би државни врх ипак то учинио, улица и свако могуће средство је дозвољено против тог чина. Ако изађемо на предстојеће парламентарне изборе, и ако пређе ДСС са партнерима цензус, нећемо физички дозволити да се одржи седница Скупштине Србије са том темом. Ако треба тада да запалим, запалићу Скупштину. То ми верујте, јер то нећемо дозволити”, додајући да је једна ствар када се ради тако нешто изван Скупштине Србије, јер је то тада преврат, а друга стар је то када се ради као народни посланик у српској скупштини.

„Признање сеције Косова, ако сам ја посланик, у српској скупштини никада се неће десити. То није никакво фолирање нити предизборно обећање већ констатације евентуално будуће чињенице, ако дођемо дотле. То нас приде не спречева да тада позовемо и улицу за одбрану Космета”, закључио је први човек Демократске странке Србије др Милош Јовановић.

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је гл. уредник српског медија „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!