Прочитај ми чланак

Др Кон назвао демонстранте против ковид пропусница – злочинцима!?

0

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас, поводом протеста грађана који су испред његовог стана узвикивали увредљиве пароле, да се не плаши, али да такви „перформанси“ могу да подстакну насилнике да себе виде као „могуће хероје“ и да га нападну „било где где им падне напамет“.

Кон је за телевизију Прва изјавио и да је у тренутној епидемиолошкој ситуацији „злочинац вирус“, а да је највећи проблем у томе што су се они који протестују против вакцинације и увођења ковид пропусница „сврстали уз вирус“.

„Не плашим се, спреман сам да се озбиљно жртвујем за ову ситуацију, у смислу да радим за Србију. Ковид пропуснице су заштита здравља, да се обезбеди да се спречи преношење вируса. Злочинац је вирус, највећи проблем је што су се они сврстали уз вирус, бране вирус тиме што спречавају вакцинацију“, рекао је Кон.

Група људи која је узвикивала увредљиве пароле у недељу увече испред стана епидемиолога Предрага Кона окупила се и синоћ на протесту испред Дома Народне скупштине Србије, а учесници су навели медијима „да припадају организацији ‘Лекари и родитељи за науку и етику’“.

Испред зграде епидемиолога Предрага Кона пре две вечери се окупила неколицина грађана који су поручивали да не може више да их дели и разједињује.

Неколико десетина противника увођења ковид пропусница дан касније се такође окупило испред зграде у којој се налази стан Бранислава Тиодоровића, члана Кризног штаба за сузбијање заразне болести ковид 19, који се залаже за пооштравање епидемиолошких мера.

Епидемиолог и члан републичког Кризног штаба за сузбијање пандемије корона вируса Предраг Кон изјавио је јуче да никада неће заборавити то што су демонстранти против ковид пропусница, испред његове зграде узвикивали „Менгеле, Менгеле“.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јуче да су људи организују протесте против увођења ковид-пропусница, исти они који су организовали демонстрације у Београду јула прошле године.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је данас да полиција веома озбиљно схвата протесте антиваксера испред станова епидемиолога Предрага Кона и Бранислава Тиодоровића и да ће, уколико се понове, тражити да кривично одговарају.