Прочитај ми чланак

ДР ЈОВАНА: Вучићевић и бедно имитирање и обесмишљавање Златановићеве голготе

0

Подле лажи, копирање, спиновање за ретардиране. Овако би најкраће могао да се опише наступ режимског слуге Вучићевића, док прави слободан новинар - Дејан Петар Златановић невин лежи у СНС казамату.

Власник и главни и одговорни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић рекао је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк, да ће ступити у штрајк глађу ако оде у затвор (ово не најављује случајно јер је управо Златановић штрајковао глађу више од десет дана у притвору).

Он је као питао удружења новинара УНС и НУНС зашто ћуте, и да ли ће ћутати ако неко од његових колега добије пресуду да иде у затвор.

„Ако сада ћутите, да ли ћете ћутати ако Дража Петровић, Снежана Чонградин или Марко Видојковић добију налог за одлазак у затвор“, питао је Вучићевић, констатујући да ће бити касно када “закуцају и на њихова врата”.

Он додаје да би бранио Дражу Петровића, ако би он добио, како каже, позив за робију, преноси Данас.

Вучићевић је оптужио Данас да пише “најгоре гадости” о председнику Александру Вучићу, његовом сину Данилу, мајци и оцу, “и да то пролази некажњено“.

Поновио је да иде у затвор “због вербалног деликта”, што није, како каже, било ни за време Тита. Слагао је, јер је управо Дејан Златановић у затвору због овог „дела“, које му је напаковао „нови Тито“ и његово нестручно и неморално тужилаштво.

Власник Информера ниједном није поменуо да је осуђен на новчану казну због увреде и клевете упућене Југославу Ћосићу, а да му је затворска казна одређена јер није хтео да плати новчану.

Овим поводом реаговала је др Јована Стојковић, лидер покрета Живим за Србију.

– Какво бедно имитирање Дејана Златановића који јесте у затвору због вербалног деликта.

Кад вређаш људе и не платиш казну пресуђену за кривично дело увреде, преиначује се у затворску.

Свачију жртву би да обесмисле и опогане – поручила је др Стојковић.