Прочитај ми чланак

ДР ДРАГАН ПЕТРОВИЋ: У вези пријема Сороша од стране Александра Вучића

0

У вези примања сина Џорџа Сороша, од стране председника Србије Александра Вучића, пажње и поруке која је том приликом дата, али и у вези укупног стања у Србији за ТВ Српски колектив дао је изјаву др Драган Петровић. Стање у земљи, економско, социјално, општедруштвено и политичко је изузетно лоше, медији су блокирани и грађани виде само замагљене силутте и тумачење догађаја који им прорежимски и контролисани аналитичари кроз јавност креирају, али уз све блокаде и манипулације практично сваки појединац у земљи види да земља стално тоне све више и више.

Пред тешким изазовима у којима се земља налази, намерама власти да наставе погубну неолибералну економску концепцију, антисоцијалну стратегију, замишљено предавање столице у ОУН тзв. држави Косово и фарси од „унутрашњег дијалога“ (који као смоквин лист треба да прикрије стварну до садашњу предају тзв. Бриселским споразумом, највећег дела ингеренција и над самим севером покрајине Албанцима), те вишеструким мигрантским налетом, будућност већине грађана може да одбрани само међусобна солидарност, јавност, демократија и организовање у политичку организацију до сада не компромитованих и са алтернативним програмом, као и повезивање свих креативних опозиционих снага у земљи.

Неопходно ће бити  вратити демократију међу масе, борити се за јавност преко алтернативних медија и притиском на власту, укључујући у непосредној будућности борбу за јавност и масовне демонстрације и манифестације по синдикалним, друштвеним и политичким питањима.