Прочитај ми чланак

Др Драган Петровић: О великој коалицији опозиције у Црној Гори која побеђује Мила

0

Др Драган Петровић је у емисији анализирао предизборну ситуацију у Црној Гори, где је улог заиста велики.

– Након масовних литија у прва три месеца ове календарске године, након буђења народа и немира који су дошли након затварања ванредног стања крајем пролећа и почетком лета, режим је фактички мерама укинуо изборну кампању, а бирачки спискови су и даље веома сумњиви, истакао је у својој анализи за Србин.инфо, др Драган Петривић и додао:

– Изостала је и јединствена опозициона листа. Ипак протеклих дана дошло је до формирања велике опозиционе, можемо рећи просрпске листе „Сви заједно“. Професор Машинског факултета у Подгорици др Здравко Кривокапић предводиће коалицију „Сви заједно“ коју је оформила опозиција, а у коју улазе Демократски фронт, Социјалистичка народна партија, Уједињена Црна Гора, Радничка партија, Народни покрет, Права Црна Гора и нестраначке личности.

Другу велику коалицију ће чинити пре свега Демократе Бечића и покрет Миодрага Лекића.

УРА ће изаћи самостално, као и како ствари стоје, неколико мањих српских странака (Народна странка, српска странка Дедића и др.). Петровић анализира могућности опозиције у предстојећим изборима да промени режим: веће него икада, али изазови и стрепње у неравноправност и посебно нерегуларност остају!

А шта је још у вези ситуације у Црној Гори рекао др Драган Петровић погледајте у видео клипу изнад, па о свему донесите свој суд.