Прочитај ми чланак

ДР ДРАГАН ПЕТРОВИЋ И ДРАГАН СТАНОЈЕВИЋ о Русији, Украјини и српској дијаспори (видео)

0

dr dragan petrović i dragan stanojević

Драган Станојевић, је српски бизнисмен, власник грађевинских и предузимачких предузећа, неколико фабрика у Украјини и Русији, који је две деценије живео у Кијеву и Украјини.

У исто време последњих година је вршио функцију председника Парламента српске дијаспоре, политички се ангажовао у прилог подршке српском народу у Украјини и Евроазији, против признавања независности Косова и других српских питања.

Његове фирме су између осталог радиле чувену резиденцију Виктора Јануковича, али и многих других богатих украјинских политичара и тајкуна, где је Станојевић те своје пословне везе користио и у друштвеном и политичком деловању.

Међутим, приликом преврата у Кијеву фебруара 2014, Десни сектор на сугестију албанских организација, ставља Станојевића на листу неподобних и он једва уз помоћ руске амбасаде успева да напусти овај град и да се пребаци прво у Москву, а потом да се након две деценије проведених у иностранству врати у родну Србију.

У исто време користећи разне методе узурпације нове украјинске власти су му одузеле већину фабрика и пословних објеката које је имао у Кијеву и централном делу Украјине.

О стању у Украјини, перспективама решавања украјинске кризе, ситуацији у Русији и постсовјетском простору, али и о српском друштву и политици, говорили су у емисији Екстреми на тв Мост у Новом Саду 20 маја 2015, Драган Станојевић који показује амбиције да се ангажује у прилог друштвеног и политичког повезивања Русије са Србијом, и др Драган Петровић врхунски стручњак за постсовјетски простор. Водитељ ове емисије је традиционално Бојан Панаотовић, а овде можете погледати њен читав снимак.

Извор: TVMost Novi Sad, Србин.инфо