Прочитај ми чланак

ДОСТОЈАНСТВЕНА Бака (97) поцепала Вучићево писмо: Монструме и лажове! (ВИДЕО)

0

Пензионерима у Србији ових дана на кућне адресе стижу писма из Српске напредне странке, са слоганом "За нашу децу", које потписује председник Србије и Српске напредне странке, Александар Вучић. Иако многи пензионери подржавају политику коју води Александар Вучић, једна бака показала је да се не слажу сви с Вучићевим делима и речима.

Наиме, један корисник друштвене мреже Твитер, објавио је видео снимак, како је написао, своје мајке, која има 97 година и одговара Вучићу на поменуто писмо.

На самом почетку писма, Александар Вучић наводи:

“Ви, старији грађани, увек сте ми пред очима као пример љубави према отаџбини… Знам да сте морали много да се жртвујете да бисмо се изборили са короном. Тешко је било поднети удаљеност од породица, вољене деце, унука и пријатеља. Али, није било избора. И сви смо поносни због одговорности коју сте показали. Требало би сви да будемо поносни на ове резултате и на сачуване животе. Требало би да будете поносни због тога што је ваша несебичност још једном сачувала животе, овог пута од ужасне пандемије”, пише у писму пензионерима које је потписао председник СНС Александар Вучић.

Српска напредна странка у писму подсећа пензионере и да су им “обезбедили 4.000 динара једнократне помоћи и још 100 евра, као резултат марљивог и успешног рада државе”, и обећава да ће пензије бити нетакнуте, али и да СНС планира њихово повећање и пре краја ове године. Такође, ту је и обећање пензионерима да ће доживети да се њихова деца и унуци враћају кући и да живе у Србији, док се у десном углу писма налази слоган СНС-а на предстојећим изборима – “За нашу децу”.

На ово страначко обраћање Александра Вучића нашим најстаријим суграђанима, мајка корисника Твитера одговорила је следећим речима:

“Ово ти је одговор на твоје писмо, монструме и лажове. Ево, иде тамо где треба твоје писмо победе”, рекла је ова бака, док је цепала писмо и бацала га у wц шољу.

Њен одговор Вучићу наишао је на позитивне коментаре корисника друштвених мрежа, који су јој пружили речи подршке.

“Поздрави госпођу маму и желим јој пуно здравља и дуговечности”, “Браво стара мајка. Браво! Са Вама би ми било задовољство сести и кафу попити. Трезвенија госпођа од пола популације”, “Браво, придружујем се. Нисам хтела ни да читам, одмах сам исцепала и у ђубре”, само су неки од коментара.

Подсетимо, ово је друго писмо захвалности Александра Вучића пензионерима. И 2018. године Вучић је писао најстаријим суграђанима, а тада се као и сада, потегла дебата одакле СНС-у законом заштићени лични подаци пензионера, попут имена, презимена и кућне адресе.

У вези преходног писма, од пре годину и по дана, одговор на ова питање грађани нису добили, јер кривични поступак траје од децембра 2018. године.

Из канцеларије Повереника за заштиту података о личности за Инсајдер су рекли да је ова обрада података по свему идентична оној из 2018, те да ће зато о свему бити обавештено Прво основно тужилаштво. У том тужилаштву се већ води поступак за претнодно слање писама, по кривичној пријави коју је поднео тадашњи повереник Родољуб Шабић против НН лица у Фонду ПИО.