Прочитај ми чланак

ДОСТА МУ ОВАКВЕ СРБИЈЕ Награђивани полицајац отишао у ЕУ да вози камионе!

0

Имајући у виду бројна хапшења полицајаца након афере Беливук, у којој је потврђена веза државе и криминала, исповест Новице Бачића, бившег испектора за сузбијање наркоманије у ПУ Бор, који је напустио службу и отишао да вози камионе по Европи, уклапа се у општу слику стања у друштву до којег нас је довео режим Александра Вучића.

Бачићеву исповест, пренео је заменик председника Покрета за безбедну Србију, Владимир Савић, у свом Фејсбук статусу:

– Завршио сам 33 класу, 2 вод, СШУП, радио сам у ПУ Бор до пре четири месеца. Службу сам напустио зато што ми се огадила професија за коју сам се мукотрпно школовао четири године, са четрнаест година се одвојио од родитеља, да би ме сада јахали као коња неписмени официри са завршеним курсевима и педагошким факултетима – започиње Бачић.

Он каже да полицијом влада „корумпирана багра од самог врха до краја“.

– Ко каже да ово у ПУ Бор није истина, нека ме слободно позове и пита. Радио сам наркоманију десет година, да би сада два човека у граду Бору продавала дрогу као да је само у Бору легализована продаја. О запошљавању кумова, сестара, браће,снајки итд… у служби да не причамо – изјављује Бачић.

Бачић се захваљује служби која га је, како каже, „хранила све ове године“, али јој до неког бољег времена поручује довиђења.

– Награђиван не знам колико пута и никада кажњаван, али радио сам са го*нима корумпираним који и дан данас раде, сви то знају и сви окрећу главу. Десет година радио сам на пословима сузбијања наркоманије, скоро две године као вођа интерветне патроле у Бору. Разлог напуштања посла врло прост, корупција, мито, шиканирања, постављање на радна места из користи и фамилијарне структуре, једноставно згадила ми се служба.

Бачић каже да се школовао да буде полицајац, а да су постали ђон.

– Уместо ради ми се у служби, почео сам да мислим и осећам ГАДИ МИ се да радим у служби. Одлучио сам и пресекао, боље возити камионе, него радити са корумпираним колегама и страначки постављеним неспособним старешинама – закључио је Бачић у својој исповести.