Прочитај ми чланак

Доктор вратио Вучићу медаљу, а сад на његовој листи

0

Републичка изборна комисија је данас прогласила Изборну листу "Александар Вучић – Заједно можемо све" за парламентарне изборе који ће у Србији бити одржани 3. априла, заједно са председничким изборима, а међу кандидатима на Вучићевој листи за народне посланике нашао се и др Ненад Ристовић, који се до скора у Зајечару представљао као чврсти опозиционар и тако придобио огромну подршку грађана на локалним изборима прошле године.

На листи кандидата за посланике Српске напредне странке Ристовић се налази на 76. месту.

Подсетимо, Ристовић је био огромно изнађење, када је на локалним изборима у Зајечару 2021. његова група грађана „Победа“ освојила готово 30 одсто гласова.

Зајечарски доктор је познат и по томе да је вратио Вучићу Златну медаљу за заслуге у борби против ковида-19, је је СНС у Зајечару „нападао њега и његову породицу“.

– Нисам му дао орден за његово, иначе, лоше политичко деловање. Он је свео ово искористио за кандидовање на изборима, а ја се тиме нисам руководио, него радом у одређеној сфери. Тиме сам желео као председник да неком због рада укажем поштовање. Неком је било важније да каже да „еј па није ми важно поштовање државе, јер ја то могу да искористим и нападнем људе из странке председника на локалном нивоу, јер су нешто објављивали“ – одговорио је Вучић на Ристићево враћање медаље.

Након што је вратио Вучић медаљу, па добио 30 одсто подршке опозиционих бирача, Ристовић није имао речи хвале за СНС.

– Овај резултат је показао да они који су четири године радили у Зајечару и спроводили власт у име СНС нису то радили у интересу народа, него су ту власт злоупотребили. Понашали су се бахато, понашали су се осилно, насилно, тако да је народ то казнио и показао свима нама другима који смо добили остатак изборног резултата да уколико желимо да се бавимо политиком да је интерес онај шта народу треба – истакао је Ристовић за Дирекно.рс.

Очито да је овога пут Вучић био у праву, па је Ристовић искористио враћање златне медаље не би ли привукао што више гласова опозиције, па затим свој добар изборни резултат „уновчио“ тиме што ће сада вероватно постати народни посланик напредњака. Ристовић је одмах након локалних избора рекао да неће у коалицију са напредњацима, али је зато завршио на њиховој изборној листи. Ово је само још један пример колико у политици има људи који ће глумити опозицију све док њихова лична корист не превазиђе морални кодекс у који се до тог момента куну…