Прочитај ми чланак

Докази да је Вучић преко Телекома плаћао Ђукановића (ФОТО)

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић јуче је на конференцији за медије обелоданила како се арчио новац свих грађана из Телекома, будући да је, како је истакла, "директор Владимир Лучић милионе евра дао Аци Ђукановићу и Владимиру Беби Поповићу", а данас је на друштвеним мрежама објавила и доказе за те тврдње.

Мариника Тепић се тако огласила на Твитеру, где је приложила документацију како је новац завршавао код Аца Ђукановића, брата председника Црне Горе Мила Ђукановића.

– За све оне који ме питају где су докази да је Вучић плаћао Миловог брата Аца Ђукановића преко свог Лучића и државног Телекома/Мтела, изволите – написала је Тепић и додала:

– У Телекому мук! Чекам тужилаштва Црне Горе и Србије. Килограми оваквих политичких комбинација и фризирани извештаји директора Лучића су спремни – нагласила је потредседница Странке слободе и правде.

Да подсетимо, Мариника Тепић се јуче обратила јавности и том приликом је изнела детаље нове афере везане за Телеком.

– Последњих дана смо били сведоци како су Вучић и његов Грчић уништили ЕПС и како су нестручним управљањем оставили грађане Србије без струје и грејања усред децембра. И то због тога што је годинама испумпаван новац ЕПС-а за џепове братије Брнабић, Кисић, Вучић. Тако се упропаштава друга српска највећа компанија Телеком – рекла је она, између осталог, и нагласила:

– Вучићеви СНС кадрови Телеком су не само презадужили Телеком и појели његову вредност и злоупотребом омогућили куповину таблоида, телевизије Прва и Б92. Сада смо открили нешто још горе – како је Вучић плаћао породицу Мила Ђукановића, како је плаћао Бебу Поповића, како је награђивао кума директора БИА Братислава Гашића. Открили смо и колико се милиона исплаћивало на лажне и фиктивне уговоре и да лажни опозиционар Жика Гојковић, председник ПОКС-а, и даље је на казану Вучићевом – навела је Тепић.

Истакла је и да је новцем Телекома плаћан и Владимир Беба Поповић, један од најближих сарадника Александра Вучића.

Вучићеви таблоиди напали Маринику и пре него је открила нову аферу

Плаћан је и како наводи Тепић, један од најближих сарадника Вучића, Беба Поповић

– Издаци за Институт за јавну политику Владимира Бебе Поповића: најближег сарадника Вучића; месечне апанаже у почетку су биле 3.300 евра 2017. а онда 6.000 евра месечно у последњим месецима 2021. године. Укупно је дато 407.000 евра – рекла је Тепић.