Прочитај ми чланак

ДОК ВУЛИН ПИТА ГДЕ НАМ ЈЕ ГРАНИЦА, КАДРИ ПОРУЧУЈЕ: И Ниш је био насељен Албанцима

0

Такозвани председник косовског парламента Кадри Весељи поново је помињао Ниш, рекавши да је тај, иначе, стари српски град, некада био настањен многобројним Албанцима.

Весељи тврди да су Албанце Срби протерали, па су се у највећем броју населили у Приштини.

Понављајући провокације помињањем града Ниша, Весељи је рекао да када год то чини, Срби му замерају.

„Међутим, Ниш је био настањен од многих Албанаца који су касније протерани. Наши стари Приштинци су дошли из Нишке зоне, посебно из околине Куршумлије“, рекао је Весељи, пренео је пришински портал Индекс онлајн.

Он је то рекао током обиласка локације на којој ће, како се планира, бити изграђен Меморијални центар Албанаца наводно протераних од српских снага током последних сукоба.

Весељи је још једном потврдио посвећеност приштинских институција доношењу тих, како је навео, праведних одлука, о осуди наводног геноцида и формирању трибунала за злочине које су починили Срби.

Уверен је да ће формирање трибунала подржати и међународни фактори, али да би се, како је рекао, та подршка догодила на одлукама треба радити професионално.

„Српска држава мора да плати за злочине, злочинце нећемо оставити мирно да спавају, тако да за њих нема толеранције“, навео је Весељи.